‘İzolasyonu değil soyguncuyu sordular’

İngiltere’ye Lordlar Kamarası’nın davetlisi olarak gelen ve parlamentoda konuşma yapan Avcı, başta Financial Times, BBC, Economist, Daily Telegraph gibi ülkenin ciddi medya kuruluşlarına da konuştu.


Avcı,KKTC Londra Temsilciliği’nde yaptığı basın toplantısında resmi gezisindeki görüşmeleri ve adadaki son siyasi durum konusunda bilgiler verdi. İngiltere medyasının kendisine


SOYGUNCU KKTC’DE Mİ?


İngiltere medyasında ülke tarihinin en büyük silahlı soygunu olarak kayıtlara geçen, 21 Şubat 2001 tarihinde kaybolan 32 milyon sterlinin (yaklaşık 75 milyon YTL) KKTC ve Fas’ta olabileceği öne sürülmüştü.


The Times gazetesi, soygundan sonra bir ara gözaltına alınan 46 yaşındaki Sean Lupton’un 2006 yılının Aralık ayında gemiyle İngiltere’yi terk ederek KKTC’ye kaçtığını öne sürmüş ve “KKTC ile İngiltere arasında ne diplomatik ilişki, ne iade anlaşması bulunuyor. Ayrıca KKTC’nin AB’nin para aklama kurallarının kapsamına da girmiyor” yorumunu yapmıştı.


“KKTC’DE OLSA ANLAŞILIRDI”


Avcı, kendisiyle röportaj yapan basın üyelerinin Kıbrıs sorunu yerine yoğun olarak soyguncuyu sormalarına üzüldüğünü belirterek şunları söyledi:


“Yapılan araştırmalarda söz konusu şahsın ülkeye giriş kaydına rastlanmadı. Zaten büyük miktardaki para hareketliliği küçük bir ülke olan KKTC’de hemen farkedilir. Geçmişte İngiliz polisi ile resmi olmayan bir işbirliği yapılmış ve İngiliz bir suçlu yakalanarak İngiliz yetkililere teslim edilmişti. Gazetecilere İngilis polis yetkililerini KKTC’ye davet ederek ortak araştırma yapmalarını da önerdim…”


İngiliz gazetecilere KKTC’nin İngiltere’den daha güvenli bir ülke olduğunu söylediğini belirten Avcı bir soru üzerine de AB’den gelen baskılar üzerine karapara aklamaya karşı 2 hafta önce yasal bir düzenleme yapıldığını sözlerine ekledi…


FOTOĞRAF (Faruk Eskioğlu çekti): KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Turgay Avcı ve KKTC Londra Temsilcisi Dilek Yavuz Yanık

809480cookie-check‘İzolasyonu değil soyguncuyu sordular’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.