Zorla fahişelik yaptırılan Türk kurtarıldı

Kadınların geldikleri diğer ülkeler ise Yunanistan, Hong Kong, İtalya, Letonya, Polonya ve Japonya olarak açıklandı. Operasyon sırasında biri kadın iki kişi tutuklanırken, baskın yapılan binada bir de silah bulundu. Yetkililer ayrıca, binanın arka tarafında elektrikli tel örgü saptadı.


Mağdur kadınların ifade vermekte olduklarını açıklayan bir polis yetkilisi, “Kadınların pasaportlarına el konulduğu anlaşılıyor. Geceleri salonda tutulmuşlar; sabahları da bir eve götürülüp o evde kilit altında tutulmuşlar” diye konuştu.


AF ÖRGÜTÜ MEMNUN


Operasyonu memnuniyetle karşılayan Uluslararası Af Örgütü, İngiltere hükümetine kadın ticareti ve kaçakçılığıyla mücadele için daha etkili önlemler alma çağrısında bulundu.


Örgütün sözcüsü Sarah Green insan ticareti mağdurlarını koruyan bir yasal düzenleme bulunmadığını belirterek, yasadışı göçmenler olarak görülen bu kişilerin ülkelerine gönderildiklerini söyledi. Green ”Çoğu, herhangi bir destek olmaksızın ve geri gönderildiklerinde karşılaşacakları riskler dikkate alınmadan sınırdışı ediliyor. Ne yazık ki geri gönderilen kadınların yeniden kaçakçılık kurbanı oldukları yönünde kanıtlar bulunuyor” dedi. (BBC)

784030cookie-checkZorla fahişelik yaptırılan Türk kurtarıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.