‘E-devlet özlemimiz’

Başbakan Erdoğan, Beylikdüzü’ndeki Tüyap Fuar Merkezi’nde düzenlenen CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı’nın açılışında yaptığı konuşmada, bilgi ve iletişim teknolojisinde büyük değişimler yaşandığını vurguladı.


”e-devlet, e-Türkiye, göreve geldiğimiz andan itibaren bizim özlemimizdi” diyen Erdoğan, bilgi ve iletişim teknolojisinde akşamdan sabaha büyük değişimler yaşandığını söyledi.


Erdoğan, ”Bilgi ve iletişim çağı, çok hızlı, çok ciddi değişim ve dönüşüm içinde. Bu sürece ayak uyduramayanların durumu gelecek için ayrı bir felakettir” diye konuştu.


Türkiye’nin bilgi ve iletişim teknolojisinde iddialı bir takip ve hırsla kamu ve özel sektörü ile birlikte büyük bir gayret içinde olduğunu dile getiren Erdoğan, ilköğretim öğrencileri, hatta okul öncesi çocukların elinde cep telefonları olduğunu anlattı.


Öğrencilerin laptopları adeta oyuncak gibi kullanarak kendilerini geleceğe hazırladıklarını ifade eden Erdoğan, ”Zaman zaman kendimizin o neslin gerisinde kaldığımızı görüyorum. Bize düşen bunların önünü açmaktır” dedi.


Başbakan Erdoğan, daha sonra, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve diğer yetkililerle birlikte kurdele keserek fuarı ziyarete açtı.

1024210cookie-check‘E-devlet özlemimiz’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.