‘301’de gereken tadilatı yaparız…’

Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, TCK’nın 301. maddesiyle ilgili tartışmalara da değinerek, bu konuda yargının içtihat oluşturmasına ihtiyaç bulunduğunu vurguladı. AB ülkelerinde olduğu gibi Türk hukuk sisteminde de 301. maddenin bir ihtiyaçtan kaynaklandığını anlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:


”Ama uygulamada suçu engellerken meşru hak ve özgürlükleri sınırlayan hususlar ortaya çıkarsa yasada gereken tadilatı yaparız. Bunlar kimsenin etkisiyle olmaz. 301. maddede sayılan suçlarla eleştiri hakkı arasındaki çizgiyi daha da netleştirecek somut önerilere açığız. Bunları da iktidarıyla muhalefetiyle beraberce yaparız. Gereken zamanda gereken adımları atarız.


Tüm bunları suistimal etmek suretiyle eleştiri ile hakareti birbirine karıştıran var, bilerek veya bilmeyerek… Bunları bir kenara koyamayız, kusura bakmasınlar.


Sadece belli bir düşüncenin ülkemizde her türlü özgürlüğe sınırsız bir şekilde sahip olmasına da kusura bakmasınlar ‘evet’ diyemeyiz. Kendilerine belli bir dayanışma içinde sınırsız özgürlük istiyorlar. Yok öyle bir şey…”


“ÜLKE MESELELERİNİN ÇÖZÜM YERİ TBMM’DİR” 


Ülke meselelerinin çözüm yerinin TBMM olduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan,  “İnanıyorum ki geçmiş 4 yılda olduğu gibi, bundan sonra da bu bilinç, buradan bütün dünyaya en açık ve net şekilde yansıyacaktır” dedi.


Erdoğan, Kıbrıs ile Vakıflar Yasa Tasarısına ilişkin de şu değerlendirmelerde bulundu:


KIBRIS


• ”Kıbrıs konusunda ağzı olan konuşuyor, kalemi olan yazıyor.”
• ”İddialar, AK Parti ve iktidarımızı yıpratmaktan başka bir şey değildir.”
• ”Kopenhag ve Maastricht kriterleri dışında istenenlere, AK Parti iktidarı hiçbir zaman ‘evet’ demez.”
• ”AB ile ilgili kanunlara imza koyanlar, iktidardan düşünce AB’ye düşman oldu.”


VAKIFLAR YASA TASARISI


• ”Biz, AB istedi diye değil, kendi toplumsal ihtiyacımız için bunları yapıyoruz. Çizgimiz bellidir, burada asla bir tavizin içine girmeyiz.”
• ”Yunanistan’daki Müslüman Türklerin vakıflar noktasındaki hakları ne ise çıkaracağımız kanunla burada aynı hakları vereceğiz. Hiçbir zaman kendilerine haksızlık yapmayız.”
• ”Bunu farklı yere çekme gayreti içinde olanlar var. Patrikhane’nin olduğu bölgenin Vatikan benzeri bir yapılanmanın içinde olacağını ilan etme durumuna girenler oldu. Bu zat, Patrikhane’nin bulunduğu semti bilmez.”


 

1033880cookie-check‘301’de gereken tadilatı yaparız…’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.