AB ve Türkiye’ye PKK uyarısı

Avrupa Güvenlik ve Savunma Asamblesi adına İngiliz parlamenter Robert Walter tarafından hazırlanan “Türkiye-Irak Sınırında Terörist Faaliyetler” konulu rapor, yarın Asamble genel kurulunda tartışılarak oylanacak.


AB’nin terörle mücadele politika ve kurallarını sıkı bir biçimde uygulaması gerektiği belirtilen raporda, AB ve BAB üyesi ülkelerin, topraklarında, “terör örgütü”nün kara para, uyuşturucu, patlayıcı madde, silah kaçakçılığı ve insan ticaretiyle bağlantılı faaliyetleri ve televizyon yayınıyla terör propagandasına karşı gerekli hassasiyeti göstermeleri istendi.


“ORANTISIZ GÜÇ KULLANILMAMALI”


Irak’ta merkezi hükümet ve kuzeydeki yönetimin PKK ile mücadelesine destek verilen raporda, Türkiye’ye de PKK ile mücadele ederken “orantısız askeri güç kullanmaktan sakınması” tavsiye edildi.


“AB ile tam üyelik müzakerelerini sürdüren Türkiye’nin demokratikleşme ve modernleşmeyle ilgili çalışmalarına devam etmesi” istenen raporda, Türk hükümetine Güneydoğu Anadolu ile ilgili kapsamlı yaklaşım geliştirmesi önerildi. Raporda, Kürt kökenli Türk vatandaşlarının, kültürel kimlik taleplerinin ayrılıkçı talep içermediğini göstermek için gerekli çabada bulunmaları gerektiği de ifade edildi.


Raporda, PKK üyelerinin teslim olmaları ve silah bırakmaları için neler yapılabileceği konusunda araştırma yapmak üzere Asamble Genel Sekreterine de görev verilmesi istendi.

1070610cookie-checkAB ve Türkiye’ye PKK uyarısı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.