İhracat yüzde 28 düştü

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, ocak ayı ihracat rakamlarını, Hatay’ın İskenderun ilçesinde düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı.


Büyükekşi’nin açıklamasına göre, Türkiye’nin 2009’un ilk ayındaki ihracatı, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 27,91 düşüşle 7 milyar 51 milyon 818 bin dolar oldu.
Son bir yıllık ihracat ise ocak ayı itibariyle 124 milyar 768 milyon 977 bin dolarda kaldı.


“2010’DA TOPARLANMA BAŞLAYACAK”


Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, “2009 yılının kayıp yıl olacağı şeklindeki yorumların çoğalmaya başladığını” belirterek, “Dünya ekonomilerinin 2010 yılının başlarından itibaren toparlanmaya başlayacağı öngörülüyor” dedi.


Büyükekşi, düzenlediği basın toplantısında, herkesin Türkiye’nin global krizin neresinde olduğunu sorduğunu, kendilerini ise global krizi başı ve sonu olan bir süreç olarak değil, bir tür sarmal olarak gördüklerini, Türkiye’nin de bu sarmalın tam ortasında olduğunu bildirdi.
TİM Başkanı Büyükekşi, “IMF’nin 2009 yılında ABD ekonomisinin yüzde 1,6, Avro bölgesinin ise yüzde 2 küçüleceğini öngördüğüne” dikkati çekerek, “Bu rakamlar ihracatın yarısından fazlasını gelişmiş ülkelere yapan Türkiye için kuşkusuz iyi haberleri yansıtmıyor” diye konuştu.

1072590cookie-checkİhracat yüzde 28 düştü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.