Brüksel’de NATO’ya ‘nükleer protesto’

Belçika’nın başkenti Brüksel’deki NATO karargahı ve ülkenin doğusundaki bir askeri üs önünde düzenlenen gösterilerde olay çıktı.

Protestocular, Türkiye, Belçika, Hollanda, İtalya, Almanya ve İngiltere’deki Nato üslerinde yaklaşık 480 ABD atom bombasının bulunduğunu ileri sürdü. Gösterilerde, yaklaşık 200 barış eylemcisinin polis tarafından gözaltına alındığı bildirildi.

Nükleer silahlardan arındırılmış bir NATO talebiyle düzenlenen gösteride protestocuların, Amerikan nükleer silahlarının bulunduğuna inanılan Belçika’nın Kleine Brogel askeri üssüne girmeye çalışması üzerine polis tarafından gözaltına alındığı kaydedildi.

Yetkililer ve barış grupları temsilcileri, Brüksel’de gösteri düzenleyenlerden yaklaşık 100’ünün kısa süreli gözaltına alındığını belirtti.

Çevreci grupların da destek verdiği gösteriye katılan Greenpeace üyesi Nicky Davies (Niki Deyviis), yaptığı açıklamada, Türkiye, İngiltere, Almanya, İtalya, Hollanda ve Belçika’da yaklaşık 480 Amerikan kaynaklı atom bombası bulunduğunu ileri sürdü.

Davies, NATO üyesi ülkelerin, İran gibi ülkelere nükleer emellerinden vazgeçmesi çağrısında bulunurken, nükleer silahı olmayan ülkelerin Amerikan silahlarına ev sahipliği yapmasının iki yüzlü bir durum olduğunu söyledi. 
 

AÇIK GAZETE’NİN KAMPANYASI: Türkiye’de de nükleer silah istemiyoruz!

1103780cookie-checkBrüksel’de NATO’ya ‘nükleer protesto’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.