Masum 4 mahkuma 101.7 milyon dolar

Joe Salvati, Limone Greco, Louis Greco ve Henry Tameleo adlı kişiler, Edward Deegan’ı 1965’te öldürmekten suçlu bulunarak 1967 yılında ömür boyu hapis cezasına çarptırıldılar. Sözkonusu kişiler, bir eyalet yargıcının Boston’da görev yapan 2 Federal Soruşturma Bürosu (FBI) görevlisinin olayda ihmali olduğunu belirlemesi üzerine, 2001’de cinayet davasından aklandılar.

Yargıç, kendisine olan 400 dolar borcunu ödemediği için Deegan’ı öldürten Joseph Barboza ile cinayeti işleyenler arasında bulunan Vincent Flemni’nin FBI tarafından kollandıklarına hükmetti. FBI görevlilerinin, Deegan’ı öldürmekten ömür boyu hapis cezasına çarptırılan kişilerin masum olduğunu gösteren delilleri, Barboza ile Flemni’nin o dönemde çok tanınan suç çetelerinin patronlarının yakalanması için FBI’a muhbirlik yaptıkları gerekçesiyle gizledikleri öğrenildi.

Geçen ay sonuçlanan federal mahkeme de FBI’ı hapis yatan kişilerin masum olduğunu gösteren delilleri gizlediği gerekçesiyle şiddetle itham ederek hükümetin, sözkonusu kişilere 101.7 milyon dolar gibi rekor bir tazminat ödemesine karar verdi.

1156110cookie-checkMasum 4 mahkuma 101.7 milyon dolar

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.