Londra Türk Film Festivali başladı

Sinemaseverler 2.5 yıl aradan sonra Londra Türk Film Festivali’ne kavuştu. British Film Institute (BFI) Southbank’ta kırmızı halılı bir galayla 5 Aralık akşamı başlan Festival’de 14 gün boyunca 5 sinemada 21 uzun, 16 kısa ve 12 belgesel olmak üzere toplam 49 film gösterilecek.

Festivalin konuğu olacak yönetmenler seyircilerle biraraya gelecek. Türkiye’nin Londra Turizm ve Kültür Ofisi olmak üzere festivale “sponsor” olan kurum ve kuruluşlar şöyle:

“Pegasus Havayolları, İstanbul 2010 Avrupa Kültür başkenti Organizasyonu, Balık Arts, Levenes Avukatlık Bürosu, Kavaklıdere Şarapları, Beko…”

KIRMIZI HALILI AÇILIŞ

BFI Southbank’daki kırmızı halılı galaya Türkiye ve Kıbrıs’tan yapımcı, yönetmen, sanatçının da katıldığı galada Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Yiğit Alpogan ve TC Londra Başkonsolosu Bahadır Kaleli ve sivil toplum temsilcilerinin de bulunduğu kalabalık bir davetli grubu yer aldı.

Gala filmi gösteriminden önce seyircilere seslenen Türkiye’nin Londra Kültür ve Turizm Müşaviri İrfan Önal, bakanlığın yurtdışındaki kültürel etkinlikleri desteğinin süreceğini belirterek, geleneksel festivalin sürdürüleceğini söyledi.

Festival organizatörü Vedide Kaymak da Rio sinemasında 17 yıl önce başlayan festivalin bugüne kadar gelişinde emeği geçenlere ve 14’ncü festivalin sponsorlarına teşekkür etti.

Londra’da yaşayan müzisyen Suzan Beyazit’in yaptığı festival açılış jeneriği sonrasında gösterilen gala filmi ‘My Marlon and Brando’ seyircilerden alkış aldı.

Uzun yıllar Londra’da tiyatro çalışmalarıyla tanınan Cengiz Bozkurt’un ‘My Marlon and Brando’  filminde rol alması ise Londra’daki arkadaşları için hoş bir sürpriz oldu. Gala gecesine kızıyla katılan Bozkurt eski dostlarıyla uzun uzun sohbet ederek hasret giderdi…

AYRINTILI BİLGİ: www.ltff.org.uk
FOTOĞRAF: Londra Türk Film Festivali organizatörü Vedide Kaymak ve sanatçı Cengiz Bozkurt kızıyla birlikte…

1183000cookie-checkLondra Türk Film Festivali başladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.