Mladiç tedavi için yakalanmış…

The Times, Mladiç’in, 16 yıl adaletten kaçıp yakalandıktan da bir hafta sonra, yarın Lahey’de mahkeye çıkartılacağını yazdı.

Gazete, ilk duruşmada Mladiç’e aralarında soykırım ve insanlığa karşı suçun da bulunduğu 11 itham yöneltileceğini aktardı.

Haberde, Mladiç’in avukatlarının hala müvekkillerinin yargılanamayacak kadar hasta olduğunu, hatta 2009’da lenf kanseri tedavisi gördüğünü söylediği belirtildi.

Avukatların bu tedaviyle ilgili belgeleri mahkemeye yolladığı kaydediliyor.

The Times bu belgelerin, yetkililerin durumdan haberdar olduğunu ve Mladiç’in tedavisine göz yumulduğu anlamına gelebileceğini yazdı.

Gazete; “İddiayla birlikte Mladiç’in Batı’da daha iyi bir tedavi görebilmek için teslim olduğu ve tutuklamanın aslında bir gösteri olduğu dedikodularının arttığı söyleniyor. Eski Belgrad Polis Müdürü’nün de Mladiç’in anlaşma için geçen Kasım’da yetkililerle görüşmelere başladığı yönündeki sözlerine de yer veriliyor” değerlendirmesinde bulundu.

‘Mladiç maaşını beş yıldır almıyordu’

Öte yandan The Times, Mladiç ile ilgili bir diğer haberinde de Sırp hükümetinin Mladiç’in beş yıllık birikmiş emekli maaşını ödemeyi kabul ettiğini duyurdu.

Gazete, yaklaşık 80 bin dolar tutarındaki 2005 Kasım’ına kadar uzanan birikmiş maaşın, Sırp yetkililerin Mladiç’i ne kadar süredir gerçekten yakalamaya çalıştığını gösterdiği görüşünü savundu.

Avrupa Birliği yanlısı olan Cumhurbaşkanı Boris Tadiç’in 2004’te işbaşına geldiğini hatırlatan gazete, 2008’de yeniden seçilen Tadiç’in devlet kurumlarındaki Mladiç destekçilerini aşama aşama görevlerinden aldığını aktardı.

1294590cookie-checkMladiç tedavi için yakalanmış…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.