“Aysel Tuğluk cezaevinde ciddi bir hastalıkla boğuşuyor; hemen tahliye edilmesi gerekir”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, partisinin eski Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle “adil bir yargılamayla hemen tahliye edilmesi gerektiğini” söyledi.

Twitter’da bir paylaşım yapan Beştaş, 2016 yılından beri Kocaeli Kandıra F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Tuğluk için, “Devletler hukuku intikam aracı yapmazlar, yapmamalılar” dedi

Avukatları Tuğluk’un bir hafıza kaybı yaşadığını söylüyor.

56 yaşındaki Tuğluk, henüz cezaevindeki birinci yılında annesini kaybetmişti. Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un Ankara’da düzenlenen cenaze törenine ise bir grup saldırıda bulunmuştu.

Aysel Tuğluk’un annesinin saldırıya uğrayan cenazesi defnedildiği mezardan çıkarıldı
Mart 2018’de “örgüt yöneticisi olmak” suçlamasıyla 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Tuğluk cenaze törenine özel izinle katılmıştı.

Ankara’ya defnedilen cenaze saldırıların ardından gömüldüğü yerden çıkarılmış ve Tunceli’ye gönderilmişti.

Euronews’e konuşan Tuğluk’un avukatı Reyhan Yalçındağ, Tuğluk’un cenazeye yönelik saldırılardan çok etkilendiğini söyledi.

Söz konusu etkiyi cezaevi idaresi ve personeli ile eş zamanlı gözlemlediklerini aktaran Yalçındağ, “Çok ağır bir hale döndüğünü gözlemledik. Aysel Hanımın bugün yaşadığı bu sürecin müsebbibi o gün o mezarlıkta bizlere saldıranlardır, onları koruyan kollayan siyasi iktidarın kendisidir” diye konuştu.

2569540cookie-check“Aysel Tuğluk cezaevinde ciddi bir hastalıkla boğuşuyor; hemen tahliye edilmesi gerekir”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.