TÜSİAD: Hukukun üstünlüğü ekonomi için lüks değil, gereklilik

TÜSİAD Başkanı Turan, enflasyonla mücadelede tüm dünyanın faiz artırdığını belirterek “Biz tersi bir politika izliyoruz. Risk seviyesi sürdürülemez, geleneksel politikalara dönmeliyiz” dedi. Hukukun üstünlüğü ve ifade özgürlüğünün önemine dikkat çekti.

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (TÜSİAD) Yüksek İstişare Kurulu toplantısında ekonomide yaşanan gelişmeler ele alındı.

Bloomberg HT’nin aktardığına göre Başkan Orhan Turan, rekabetçi kur ve cari fazla politikalarının günümüzle uyumlu olmadığını ve istenilen sonucu vermediğini belirterek “Enflasyonla mücadelede tüm dünya faiz artırırken, biz tersi bir politika izliyoruz”, “Artan risk seviyesi sürdürülemez, geleneksel politikalara dönmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Turan, Türkiye’nin fakirleşerek büyüdüğüne dikkati çekerek “İzlenen ekonomi politikalarıyla gelirlerimiz eriyor” diye konuştu; hukukun üstünlüğü ve ifade özgürlüğünün ekonomi için lüks değil, gereklilik olduğunun da altını çizdi.

ÖZİLHAN: PİYASANIN İŞLEYİŞİNE YAPILAN MÜDAHALELER EKONOMİYİ DAHA DA BOZAR
Toplantıda konuşan isimlerden bir diğeri de, TÜSİAD YİK Başkanı Tuncay Özilhan’dı.

Gıda fiyatlarındaki artışı önlemek için yeni bir tarım politikası oluşturulması gerektiğini vurgulayan Özilhan, dünyadaki gelişmeler ve içeride uygulanan iktisadi politikalarla birlikte ülke risk priminin daha da yükseldiğini söyledi.

“Enflasyondaki artış hızı daha önce görmediğimiz düzeyde” diyen Özilhan, şöyle devam etti:

“Piyasanın işleyişine yapılan müdahaleler ekonomiyi daha da bozar.

Ekonomiyi istikrarlı ve sürdürülebilir bir raya oturtabilmek için uzmanların, teknisyenlerin ve akademisyenlerin de görüşlerine kulak vermek gerek.

Yatırımlar sadece düşük faiz politikasıyla sağlanmaz.”

2614940cookie-checkTÜSİAD: Hukukun üstünlüğü ekonomi için lüks değil, gereklilik

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.