Başbakan Rishi Sunak’ın ülkeyi rayına oturtmak için beş vaadi

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, bir sonraki genel seçime kadar ülkeyi tekrar rayına oturtmak için beş önemli vaatte bulundu ve “bizi alacağımız sonuçlara göre yargılayın” dedi.

  1. İlk olarak bu yıl içinde enflasyonu yarıya indirme sözü veren Sunak, böylelikle hayat pahalılığı krizi nedeniyle oluşan sorunların giderileceğini söyledi.
  2. İkinci olarak ekonomiyi büyütme vaadinde de bulunan Başbakan Rishi Sunak, tüm ülkede daha yüksek maaşlı işler ve daha çok fırsat yaratılacağını belirtti.
  3. Sunak’ın üçüncü vaadiyse devlet borcunun düşürülmesi ve böylelikle kamu hizmetlerinin geleceğinin garanti altına alınması yönünde oldu.
  4. Dördüncü olarak, NHS’teki bekleme sürelerinin kısalacağı ve hastaların ihtiyaçları olan bakımı daha çabuk bir şekilde alacakları sözü verildi.
  5. Beşinci ve son vaat ise ülkeye yasadışı şekilde gelen göçmenleri durdurmaya yönelik oldu.

Göçmenlerin geldiği küçük tekneleri durdurmak için yeni yasalar getirileceğini söyleyen Sunak, ülkeye yasadışı yollardan gelenlerin alıkonulup hızlı bir şekilde ülkeden çıkarılmasının sağlanacağını ifade etti.

BBC tarafından yayınlanan habere göre, Başbakan Sunak, 2023 yılının ilk büyük konuşmasında, NHS’in büyük baskı altında olmasına ve grev dalgaları nedeniyle sorunlarla boğuşulmasına rağmen, halkın içini rahatlatma sözü verdi.

Habere göre, aileleri en çok zorlayan durumun artan fiyatlar olduğunu bilen Başbakan Rishi Sunak’ın, bunu kontrol altına almayı öncelik listesinin en yukarılarına koyması sürpriz olmadı.

Bazı ekonomi uzmanları, enflasyonun halihazırda zirve noktasına ulaşmış olabileceğini düşünüyor. İngiltere Merkez Bankası da enflasyonun bu yıl içerisinde yarıya ineceğini tahmin ediyor. Buna rağmen, artan faizler sonrasında mortgage ödemelerinin de artması gibi sorunlar, aileleri zorlamaya devam edebilir.

BBC’nin haberinde, hükümetin karşı karşıya olduğu en büyük sorunlardan birinin de şüphesiz ki NHS konusu olduğu belirtildi. NHS’teki mevcut bekleme listelerinin uzunluğu göz önüne alındığında ve buna NHS’in üzerindeki baskılar da eklenince, bu sorunun hemen çözülemeyeceğinin belli olduğu ifade ediliyor.

Sunak, NHS sözünün tam olarak ne zaman yerine getirileceğiyle ilgili bir açıklamada bulunmadı. Başbakan Rishi Sunak, yasadışı göçmen konusunun öncelikleri arasında olduğunu daha önceki açıklamalarında da belirtmişti.

Sunak, aralık ayında yaptığı açıklamalarda, hükümetin 2023 yılında bu konuyla ilgili yeni yasalar sunacağını duyurmuştu. BBC’nin haberine göre, Başbakan Rishi Sunak, belirtilen hedeflere hangi kaynaklar ve hangi somut adımlarla varılacağını detaylandırmadı ama vaatler kısmını, “Bunlar halkın öncelikleri. Bunlar hükümetinizin öncelikleri. Bunları ya yerine getiririz ya da getiremeyiz. Bizi gayretimizle ve alacağımız sonuçlarla yargılayın” diye tamamladı.

Haberde, Sunak’ın daha sonra vergiler konusuna da değindiği ve kısa sürede çalışanların vergi yükünü azaltma hedefleri olduğu ifade edildi. Çok çalışanların ve “kuralına göre oynayanların ödüllendirileceği” bir vergi sisteminden bahsedildiği de aktarıldı.

2659320cookie-checkBaşbakan Rishi Sunak’ın ülkeyi rayına oturtmak için beş vaadi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.