İngiltere’de yüz nakli onay bekliyor

The Observer gazetesinin haberine göre, Fransa’da köpeğinin yüzünü parçaladığı Isabelle Dinoire adlı kadının dünyanın kısmi yüz nakli yapılan ilk insanı olmasının ardından, Londra’nın kuzeyindeki Royal Free Hastanesi tam yüz nakli için hastane etik kurulunun Çarşamba günü vereceği kararı bekliyor.


Hastanede yaklaşık 12 yıldır bu proje üzerinde çalışan plastik cerrahi ekibinin başındaki Profesör Peter Butler, tam yüz nakli için tüm hazırlıkların tamamlanmakta olduğunu, bunun önündeki tek engel olan etik kurulunun kararını beklediklerini belirterek, “Sorun tam yüz naklinin yapılıp yapılmayacağı değil, ne zaman yapılacağı” diye konuştu.


Buna karşın gerekli onay alınsa bile operasyondan önce en az bir yıllık bir ek hazırlık süreci gerektiğini belirten hekimler, önemli olanın ameliyat için uygun hasta ve hastaların bulunması olduğunu ve önceden seçilen 29 kişi arasından 4 veya 5’inin potansiyel hasta olarak değerlendirildiğini kaydettiler.


Hastane ekibinin araştırmalarına göre, hastanın yeni yüzü, donör ile nakil yapılanınkinin yüzü arasında bir melez yüz olacak. Bilgisayar canlandırmalarına göre de, donörlerin aileleri, nakil yapılan kişideki ölen yakınlarının yüzünü tanıyamayacaklar.


 


 

792010cookie-checkİngiltere’de yüz nakli onay bekliyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.