Gençler Emrah Mahzuni için gün sayıyor

Kendini tanıtırken “Anadolumuzun her köşe bucağında, kuşkusuz hem ezen hem de ezilenler vardır. İşte ezilenlerin yıllar yılı dert ve duygularını sazı, sözü ve sesiyle, sizlere ulaştırmaya çalışan Mahzuni Şerif’in en büyük oğluyum” diyen ve ezilenlerin duygularını sesi ve sazıyla türkülendiren Londra Saz Okulu tarafından düzenlenen ve bu yıl beşincisi gerçekleşecek olan konserde LSO Saz Topluluğu, Gitar Topluluğu, Keman Topluluğu ile LSO`nun başarılı öğrencileri Elif Ergişi-Dilan Yavuz ile Ruhi Altun-İbrahim Külekçi ikilileri bağlama ve şelpe dinletisi sunacaklar. Konserde ayrıca Canan Sağar’ın solo dinletisi ile Zeynel Can’ın şiir dinletisi olacak.


Sesinin babasının sesine benzemesiyle ve bazı yönleriyle babasını çağrıştırması Emrah Mahzuni’nin, Mahzuni sevenlerde bir sevgi odağı olmasına yolaçan sanatçı halkının yanında, alın terinden ve emekden yana türküleriyle önümüzdeki haft sonu yapılacak konserde yine hayranlıkla dinleyecek. Emrah Mahzuni konserinde ayrıca Londra Saz Okulu saz eğitmeni Kemal Külahçı da yeralarak sevilen ve unutulmaz türkülerden kendine has yorumuyla örnekler verecek.


2000 yılında kurulan LSO, Halk müziğimizin seçkin örnekleriyle sürdürdüğü  eğitim çalışmalarına, akademik eğitim almış deneyimli hocalarla yürüttüğü gitar, bas gitar, piyano, keman, bateri,şan, müzik teorisi, armoni ve bestecilik derslerini de ekleyerek müziğin evrensel yanı ile ilgilenmek isteyen gençlere daha kapsamlı eğitim imkanları sağlamayı hedefliyor.Düzenlediği konserler ile bir yandan genç  müzisyenlerimize sahneye çıkma olanakları   sunarken diğer yandan Özlem Özdil, Güler Duman, Tolga Sağ ve Emre Saltık gibi yoz kültüre bulaşmamış, saygın ürünler sunan sanatçılarımızı Londralı müzikseverlerle buluşturmaya çalıştı.

799490cookie-checkGençler Emrah Mahzuni için gün sayıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.