İngiltere’de kapsamlı 7/7 soruşturmasına ret

Bombalı saldırılarda yaşamlarını yitiren 56 kişi ile saldırılardan yaralı kurtulanların ailelerine hükümetin avukatları tarafından gönderilen mektuplarda, bu yöndeki taleplerin ele alındığı, ancak kapsamlı bir soruşturma açılmasına gerek duyulmadığı bildirildi.


Mağdurlar, saygın bir hakim tarafından yürütülecek kapsamlı bir soruşturmayla saldırıdan önce istihbarat örgütleri ve diğer yetkili kurum ve kuruluşların muhtemel hata ve ihmallerinin ortaya çıkarılmasını istemişti.


İçişleri Bakanlığı sözcüsü, hükümetin kapsamlı bir soruşturmaya gerek olmadığı fikrinde herhangi bir değişiklik olmadığını bildirdi.


Sözcü, hukuki sürecin devam ettiğine de dikkat çekerek, bu nedenle konu üzerinde daha fazla yorum yapamayacağını söylemekle yetindi.


Kurbanların aileleri tarafından kurulan 7 Temmuz Grubunun avukatı James Oury ise müvekkillerinin büyük hayal kırıklığına uğradıklarını ifade etti.


Mağdurlar da hükümetin, halkın can güvenliğini sağlayamadığını ve soruşturmayı reddederek insan hakları sözleşmesine aykırı davrandığını belirtti.


 

804920cookie-checkİngiltere’de kapsamlı 7/7 soruşturmasına ret

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.