Day-Mer ve LTM üyeleriyle buluştu.

İngiltere’deki güncel ekonomik ve siyasal gelişmelerin Türkiyeli toplum açısından değerlendirilmesinin yapıldığı toplantıda Day-Mer başkanı Ahmet Sezgin “Bir arada olan herkesin, hem kendisini hem de toplumu değiştirebilecek gücü olduğuna inanıyoruz. ” diyerek, iki derneğin önümüzdeki dönemde daha fazla ortak etkinlik yapacağını, başka etkinlikler vasıtasıyla üyelerle daha sık bir araya gelme kararı aldıklarını açıkladı.

“GERÇEK” okuyucularıyla yüz yüze geldi.

Mayıs ayında yapılacak seçimlere ilişkin iki derneğin ortak bir tutumla ‘göçmenlerin sorunlarına halkçı bir bakış açısı’ getirebilecek dürüst politikacıların gözlemleneceği belirtilen kahvaltıya, 2009 Aralık ayında ilk sayısı çıkarılan GERÇEK gazetesi yayın kurulu üyeleri de katıldı. Derneklerin üyeleriyle gazeteye ilişkin eleştiri ve önerileri paylaşan GERÇEK gazetesi genel yayın koordinatörü Savaş Arı, “Türkiyeli göçmenler açısından emekten yana bir bakış açısı geliştirme hedefinde olan gazetemiz, henüz çok yeni ve amatör. Doğru ve gerçekçi bir tavır sergileyebilmemiz için tüm emekçi göçmenlerin en ufak katkısına bile ihtiyacımız var.” diyerek üyelere gazeteye katkıda bulunma çağrısı yaptı. Day-Mer Başkanı Ahmet Sezgin ise uzun zamandır böyle bir gazetenin ihtiyaç olduğunu, GERÇEK gazetesinin ortaya çıkışının bu anlamda umut verici olduğunu ve geliştirmek için dernek olarak ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.
Gençlik geleceğine sahip çıkıyor.

Londra Toplum Merkezi Başkanı Musa Yadırgı, son yıllarda oldukça artan gençlik intiharları ve çeteleşme sorunlarınada değinerek, gençliğin mücadelesinin sadece yozlaşma ve çeteleşme soruna indirgemenin, çözüm için yetersiz kalacağını belirtti. Yadırgı “Birçok ekonomik ve sosyolojik sorunla karşı karşıya olan Türkiyeli göçmen gençler işsizlik sorununa karşı bir mücadele içerisindeler. Biz de derneğimizde gençlere çeşitli sosyal aktiviteler ve kurslar vasıtasıyla kendilerini ifade edebilecekleri bir alan açmaya çalışıyoruz. Sorunların sürekli ve istikrarlı bir gençlik çalışmasıyla çözülebileceğine inanıyoruz.” dedi. Day-Mer gençlik komisyonu temsilcisi Oktay Şahbaz, çeteleşmenin sadece Türkiyeli gençlerin değil, Londra’daki tüm toplumların ortak bir sorunu olduğuna vurgu yaptı. Üniversite mezunu gençlerin %47’sinin işsiz olduğuna, kolejlerin ödeneklerinin kısıtlanması ve ortaokulların özelleştirilmesi girişimlerinin bir sonucu olarak iş ve eğitim fırsatı bulamayn gençlerin çeteleşmeye yöneldiğine dikkat çekti. Şahbaz, bir süredir ‘Youth Fight For Jobs’ kampnaya grubuyla birlikte hareket ettiklerini ve ortak etkinlikler düzenlediklerini belirtti. Şahbaz, 20 Şubat’ta gerçekleştirilecek ‘Night to Unite’ gecesi ve 13 Mart’taki PCS, TUC, Unison gibi sendikaların da desteklediği Barking eylemine çağrı yaptı. Ayrıca her sene düzenlenen Day-Mer Gençlik kampının bu sene 11-18 Nisan’da Galler’de Menobier bölgesinde olacağınında duyurusunu yaptı.

TEKEL işçilerine tam destek

Türkiye’deki son gelişmelere de değinilen toplantıda yaklaşık 2 aydır direnişte olan TEKEL işçilerinin mücadelesinin desteklenmesi çağrısı yapıldı. Ahmet Sezgin, “TEKEL işçilerinin direnişi, işçi sınıfının yokluğunun tartışıldığı bir zamanda emek-sermaye çelişkisini yeniden gündeme getirdi. Bu anlamda TEKEL işçilerinin mücadelesi Türkiye sınırlarını aşmış ve uluslararası bir gündem yaratmıştır.” diyerek iki derneğin ortak yürüttüğü imza kampanyası duyurulurken, 5 Şubat saat 13.00’da Londra Türk Elçiliği önünde düzenleyecekleri eyleme çağrı yaptı.

İki derneğin düzenlediği kahvaltı sohbetinin ardından Day-Mer Kadın komisyonunun çağrısıyla bir araya gelen kadınlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününün 100. Yılı dolayısıyla düzenleyecekleri etkinlikleri tartıştılar. Day-Mer Londra Meydan Sahnesi yönetmeni Fahri Bozbaş’ın da katıldığı toplantıda, Dünya Emekçi Kadınlar gününe ilişkin bir dizi etkinlik programı hazırlandı.

829170cookie-checkDay-Mer ve LTM üyeleriyle buluştu.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.