“Fransa’nın çarşaf yasağı hata”

Fransa parlamentosunun alt kanadının, kadınların kamuya açık alanlarda çarşaf ve yüzü tamamıyla kapatan her tür peçeyi kullanmalarına yasak getiren tasarıyı onaylaması İngiltere basınında da çarşafı gündeme taşıdı.

Houriya Ahmed, “Çarşaf, kadın düşmanlığının bir sembolüdür fakat yasaklanmamalıdır” yorumunda bulundu.

Yetiştiği Ortadoğu ülkesinde baş örtmeye ya da çarşaf giymeye zorlanmadığı halde kendi seçimi olarak bu şekilde örtündüğünü yazan Houriya Ahmed, İngiltere’ye yerleştikten sonra ise bir kadının dindar ya da iffetli olması için türban ya da çarşaf giymenin gerekli olmadığı fikrine vardığını belirtti.

Ahmed, Fransa parlamentosunun yasak kararının büyük bir hata olduğunu ve hükümetlerin kadınların örtünme biçimleriyle kendilerini baskı altına aldıklarını söylemek gibi bir görevi olmadığını da sözlerine ekledi.

Houriya Ahmed’e göre hükümetler bazı kamu binalarında, okullarda ya da hastanelerde yüzün kapatılmasını yasaklayabilir ve bu tip yasaklar Mısır, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerde de var…

Toptan bir yasaklamayı ise çok baskıcı bulan Ahmed, “Fransız milletvekilleri, kadın hakları adına, kadınların seçme hakkını ellerinden almalarındaki ironiyi göremiyorlar mı?” diye sordu.

832630cookie-check“Fransa’nın çarşaf yasağı hata”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.