“Çocuklarımız için yürüyelim!”

İngiltere’nin en büyük sendika çatı örgütü Trades Union Congress’in öncülüğünde gerçekleşek yürüyüşe sivil toplum, meslek, gençlik ve göçmen örgütleri ile siyasi partiler de katılacak.

Türkçe ve Kürtçe konuşan topluma hizmet eden göçmen derneklerinin yanısıra İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği de bu yürüyüşe katılmak için üyelerine çağrıda bulundu…

DAY MER’DEN ÇAĞRI

DAY MER Başkanı Ahmet Sezgin, yürüyüşe katılımın önemli olduğunu belirterek, “Hükümete geri adım attırmak için bütün toplum üyeleri bu protestoya katılmalı” dedi.
Krizden çalışanların, göçmenlerin ve engelli ve yalnız anneler gibi dezavantajlı grupların daha çok etkilendiğini belirten Sezgin, “Türkçe ve Kürtçe konuşan toplum da geleceğine sahip çıkarak ‘krizin faturasını biz değil krizi yaratanlar ödemeli’ demeli…” diye konuştu.

Sezgin, “Tasarruf politikaları bir işe yaramadığı ortaya çıktı. Sesimizi sesimize katarak kamu servislerinde kesintilere ‘Hayır!’ diyoruz. Sağlığın özelleştirilmesine ‘Hayır” diyoruz. Herkesin parasız eğitim hakkını savunuyoruz. Çocuklarımızın geleceğine sahip çıkmak için yürüyoruz” dedi.

Sezgin yürüyüşe toplu katılmak isteyenlerin saat 10’da DAY MER ve Londra Toplum Merkezi’nde biraraya gelmeleri çağrısında bulundu.

DAY MER Başkanı Ahmet Sezgin ve oğlu Cem…

845040cookie-check“Çocuklarımız için yürüyelim!”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.