301 protestosuna biber gazı

Atılım Gazetesi çalışanı Özge Kelekçi, yazarı Emin Orhan ve Özgür Radyo Haber Müdürü Halil Dinç, çalışanı Sinan Gerçek bugün hakim karşısına çıkartıldı.


Aralarında Haluk Gerger’in de bulunduğu 251 yazar, sanatçı ve gazetecilerden oluşan aydınlar bir süre önce yaptıkları açıklamada da kamuoyunu görülecek davaya karşı duyarlılığa çağırmıştı.


Duruşmanın görüldüğü sırada sanıklara destek vermek için Beşiktaş Meydanı’nda toplanan Ezilenlerin Sosyalist Platformu (ESP) üyeleriyle polis arasında çatışma çıktı. Biber gazlı müdahalede bulunan polis ekipleri, kendilerine taş atan eylemcilerin çoğunu gözaltına aldı. Ara sokaklara dağılan eylemciler, bir çok işyeri ve bankanın camını kırdı.


BİBER GAZI KULLANILDI


Ezilenlerin Sosyalist Platformuna üye yaklaşık 150 kişilik grup, Beşiktaş Meydanı’nda toplandı. Zaman zaman slogan atan gruba destek vermek isteyen başka bir grup ise, Kabataş İskelesi’nden vapurla Beşiktaş İskelesi’ne geçmek istedi.


Polis engeliyle karşılaşan grup, daha sonra Beşiktaş Meydanı’nda geldi. Çevik kuvvetten sorumlu emniyet müdür yardımcısının dağılın uyarısını dikkate almayan grup üyeleri slogan atmaya devam etti. Polis ekipleriyle, güvenlik güçlerine taş atan protestocular arasında çatışma yaşandı. Ardından polis ekipleri, uyarılara aldırmayan gruba biber gazlı müdahalede bulundu.


Bunun üzerine dağılmaya başlayan grup üyeleri, kaçarak ara sokaklara girdi. Çok sayıda eylemci gözaltına alınırken, ortalığın karşılaşması nedeniyle trafik kilitlendi. Protestocular dağılırken çevredeki işyerleri ve bankaların camlarını kırdı.


İLGİLİ HABER: 251 aydın basın özgürlüğü istedi

1041170cookie-check301 protestosuna biber gazı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.