4. turdan yüzde 7.6 zam önerisi çıktı

Görüşmelere katılan konfederasyonların yetkililerinin verdiği bilgiye göre, toplantıya katılan hükümet temsilcileri tarafından gelecek yıl kümülatif 7.6 maaş artışı önerildi. 


Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, hükümetin 2009 yılı için öngördüğü artış teklifinin kamu çalışanlarının beklentilerini karşılayacak bir rakam olmadığını söyledi. 


Gündoğdu, toplu görüşmelerin 4. turuna verilen arada Başbakanlık Merkez Bina'dan ayrılırken yaptığı açıklamada, Kamu çalışanlarına ayrılan bütçenin, pazartesi günü 5 milyar 759 milyon YTL olarak açıklandığını, şimdi ise 51 milyon YTL'lik artışla bütçenin 5 milyar 810 milyon YTL'ye çıkarıldığını vurguladı ve "Bunun taleplerimizi karşılaması mümkün değil" dedi. 


Masadaki toplam yüzde 7.6 oranının artmaması halinde ne olacağı sorusuna "Yarın akşam saat 24.00'e kadar bu masadan çözüm ümidi devam ediyor" karşılığını veren Gündoğdu, "Saat 24.00'ten sonra B planını devreye sokacağız. Bununla ilgili bir başkanlar kurulu yapıp, B planını oluşturduk ama hala bu masadan çalışanları mutlu edecek bir çözüm çıkacağı ümidimizin devam etmesi dolayısıyla B planını saat 24.00'ten sonra konuşalım" dedi. 

1065450cookie-check4. turdan yüzde 7.6 zam önerisi çıktı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.