6’ncı filonun denize döküldüğü yerde anıldı

Beşiktaş’ta, 68’liler Birliği Vakfı ve bazı sivil toplum kuruluşu üyeleri, 6 Mayıs 1972’de idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ı, ABD 6. Filosu’nun denize döküldüğü Dolmabahçe rıhtımında yaptıkları basın açıklamasıyla andı. Vakıf üyeleri, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının anısına denize çiçek bıraktı.


Edinilen bilgiye göre, 68’liler Birliği Vakfı ile bazı sivil toplum kuruluşu üyelerinden oluşan yaklaşık 80 kişilik grup, saat 11.30 sıralarında Dolmabahçe’deki Bezm-i Alem Valide Sultan Camii önünde toplanmaya başladı. “68’liler Birliği Vakfı” yazılı pankart açan grup, ellerinde Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının bulunduğu fotoğraflar taşıdı. Grup toplanmanın ardından, “Bağımsız Türkiye, Ne AB ne ABD tam bağımsız Türkiye” şeklinde sloganlar eşliğinde yürüyerek ABD 6. filosunun askerlerinin denize döküldüğü
Dolmabahçe rıhtımına geldi.


Burada grup adına 68’liler Birliği Vakfı Başkanı Sönmez Targan basın açıklaması yaptı. 34 yıl önce idam edilen Hüseyin Gezmiş ve arkadaşları Hüseyin İnan ile Yusuf Aslan’ın, ABD emperyalizminin işbirlikçileri tarafından öldürüldüğünü iddia etti. Gezmiş ve arkadaşlarının niçin öldürüldüklerini sorgulayan Targan, “Onlar halkın mutluluğu, ülkelerinin bağımsızlığı, gerçekten demokratik bir Türkiye’nin yaratılması uğruna canlarını feda etmişlerdi. Baskıya, sömürüye ve şer odaklarının hain ve sinsi tuzaklarına karşı savaşmayı kendilerine ilke edinmişlerdi.” şeklinde konuştu. ABD işgal planlarına karşı mücadeleye devam edeceklerini belirten Targan, “ABD 6. Filosu’nun askerlerini bu rıhtımdan denize döktüysek, bugün de Türkiye’yi ABD’ye mezar edeceğimizi bir kez daha anımsatmayı bir görev biliyoruz.” dedi.


Başkan Targan’ın basın açıklamasının ardından vakıf üyeleri, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının anısına denize çiçek bıraktı.


İLGİLİ HABER: Deniz Gezmiş ve arkadaşları anılıyor

1030070cookie-check6’ncı filonun denize döküldüğü yerde anıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.