Erdoğan’a tam yetki

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yapılan MKYK toplantısı sona erdi. Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen toplantıya ilişkin yaptığı açıklamada,  ”MKYK’mız Sayın Genel Başkanımıza süreci yöneterek sonuçlandırmak konusunda tam yetki vermiş bulunmaktadır” dedi.


Süreç içinde sivil toplum örgütleri ve siyasi parti genel başkanları ile yapılan görüşmelerin de olumlu olduğu görüşünün dile getirildiğini kaydeden Sözen, şunları söyledi:
”Toplantımızda aday isimleri üzerinde durulmadı. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da süreçte anayasal çerçeve, demokratik teamüller üzerinde durulacağı konusunda bir fikir birliğine ulaşıldı ve bu konudaki irademiz yeniden teyit edildi.


MKYK’mız Genel Başkanımıza süreci yöneterek sonuçlandırmak konusunda tam yetki vermiş bulunmakta. Bu süreçte aday açıklamasının son gününe kadar sivil toplum kuruluşları ile görüşmeler kesintisiz devam edecek.


AK Parti olarak milletimizin bütün değer ve hassasiyetlerine sahibiz. Sayın Genel Başkanımızın daha önceleri çeşitli kereler vurguladığı gibi Anayasa’nın 2. maddesinde belirtildiği gibi Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik ve sosyal hukuk devletidir ve öyle kalacaktır. Hem sayısal meşruiyete hem siyasal meşruiyete sahip olan TBMM, Cumhurbaşkanı seçimini de tam yeterli bir şekilde gerçekleştirecektir ve bu konuda MKYK tam görüş birliği içerisindedir. ”


”24’Ü MÜ OLUR 25’İ Mİ BİLEMEM”


Öte yandan Erdoğan, partisinin cumhurbaşkanı adayını ”grup toplantısı olduğu gün açıklayacaklarını” belirterek, ”Ama bu 24’ü mü olur, 25’i mi bilemem” dedi.


MKYK toplantısından ayrılırken soruları yanıtlayan Başbakan Erdoğan, ”Partisinin Cumhurbaşkanı adayının ne zaman açıklanacağına” ilişkin bir soru üzerine şunları söyledi: ”Daha önce de belirttiğim gibi 25’i, saat 24, oraya kadar önümüzde süreç var. Biz de bu süreci, MKYK’da görüştük, son ana kadar değerlendireceğiz. Ondan sonra da aldığımız bu yetkiyi milletimiz için en hayırlı şekilde kullanacağız.”


Bu süreç içerisinde görüşecekleri bazı sivil toplum örgütleri de bulunduğunu ifade eden Erdoğan, ”Arkadaşlar bununla ilgili çalışmaları yapıyorlar. Bunları bana bildirecekler. TÜSİAD’la daha önce bir görüşmemiz oldu. Onların görüşlerini biliyoruz. Tekrar görüşebiliriz. Görüşebileceğimiz diğer sivil toplum örgütleri de var” dedi.



 

1041370cookie-checkErdoğan’a tam yetki

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.