Geciken tren için tazminat tasarısı

AB Parlamento Komisyonu, trenlerinin en az üç saat gecikmesi halinde, yolculara bilet fiyatının dörtte üçü kadar tazminat ödenmesini önerdi. Tazminat miktarı iki saatlik gecikmede bilet fiyatının yarısı, üç saat ve fazlasındaysa, bilet fiyatının dörtte üçü oranında olacak.

Avrupa Birliği üyesi ülkelerde, iç hat demiryolu seferlerinin 7 yıl içinde rekabete açılması da, öneriler kapsamında. Tasarıya göre bir saatlik bir gecikmede, yolculara bilet fiyatının dörtte biri kadar tazminat ödenecek.

İlk başta uygulamanın sadece uluslararası tren seferlerinde uygulanması düşünülmesine karşın AP Ulaştırma Komisyonu, tasarıyı, iç hat seferleri de kapsayacak şekilde genişletmek istedi. Ayrıca hem iç, hem de dış hat demiryolu seferlerinin, rekabete açılması da talep edildi.

Bu durumda bir İngiliz şirketi, Fransa’da, Paris-Marsilya hattında hizmet vermek için teklif sunabilecek. Ya da bir Alman şirketinin, Viyana’yla Prag arasında tren seferleri olabilecek.

Avrupa Komisyonu bu konuda herhangi bir takvim önermemesine karşın milletvekilleri, tasarının kabulünden yana olduğu gözlendi. (BBC)

1115120cookie-checkGeciken tren için tazminat tasarısı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.