Fransa verdi İspanya kaçırdı

AB terör örgütleri listesinde bulunan ETA’nın üyesi olmak ve örgütün “Donosti Grubuna” destek vermekle suçlanan 27 yaşındaki Aranalde, 25 Ağustosta Fransa’dan İspanya’ya iade edildi. 26 Ağustosta Ulusal Mahkeme hakimi Eloy Velasco, sanığın kefaletle serbest bırakılması kararını aldı.

Hakim Velasco’nun, Fransa’dan gelmesi gereken bir belgenin gecikmesi ve 2007 yılında başka bir ETA üyesinin benzer suçtan beraat etmesini gerekçe göstererek Aranalde’yi 12 bin avro kefaletle serbest bıraktığı açıklandı.
Savcılığın itirazına rağmen ETA üyesini serbest bırakan hakim Velasco, sadece Aranalde’nin pasaportuna el koyarak yurt dışına çıkmasını yasakladı. Ancak 28 Ağustosta kefaletini ödeyerek Madrid’deki cezaevinden çıkan Aranalde hemen izini kaybettirdi.

Bu arada Ulusal Mahkeme’nin diğer bir hakimi olan Baltasar Garzon ise savcılığın itirazını kabul ederek, Aranalde’nin tutuklanması için gerekli delillerin olduğuna kanaat getirip 1 Eylül tarihinde kadın ETA üyesi hakkında arama ve tutuklama emri çıkarttı.

İspanya İçişleri Bakanı Alfredo Perez Rubalcaba, “Fransa’dan kaynaklanan bürokratik bir hata” olduğunu belirterek, “Onu yakalayacağız” dedi.

Aranalde’nin kefaletle serbest bırakılmasına rağmen polis gözetiminde olması gerektiği ve kaçmasında polisin de suçu olduğu iddia ediliyor.

2005 yılında Fransa’da yakalanan Aranalde, 2008 yılında Paris Mahkemesi tarafından terör örgütüne üye olmak suçundan 6 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

1496030cookie-checkFransa verdi İspanya kaçırdı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.