Yirmi çeşit yemek ısmarladı ama yemedi, idam edildi…

İdam cezasını çok seven Amerikan sağcıları ve ABD’nin sağ partisinden olan Cumhuriyetçiler, bu haber üzerine, ¨Bizim vergilerimizle ısmarlanan yemeği yemeyip çöpe döken bu idamlık adam gösteriyor ki biz bunlara boşuna yemek veriyoruz, işte asmayalım da besleyelim¨ diye cezaevlerindeki idam öncesi yemek törenini kaldırmaya yasal olarak kalkıştı. Cumhuriyetçiler bu konuda ısrar edip Eyalet yasası olarak bu işlemi kaldırırsa, bundan böyle idam edilecekler aç acına ipe gidecek.

Teksas Eyaleti’nde önceki gün idam sırası gelen 49 yaşındaki Brewer adlı mahküm, usul ve adet gereği son isteğine uygun olarak yemek siparişi verdi. Cezaevi yönetimi idamlık adamın iki tam kızarmış tavuk, yarım domuz, bir tencere kızarmış bamya, 1 kilo mangalda pişmiş bonfile, 3 adet Meksika güveci, 12 dilimlik pizza, bir kova dondurma, yanında kreması, gazoz ve ekmek, salata vesaireleri ısmarlamasına ses çıkartmayıp hepsini dışarıdan getirtti.

Ancak idamdan iki saat evvel kurulan sofraya oturmuş bulunan mahküm, ¨Hiç canım istemiyor, boğazımdan geçmeyecek, birden iştahım kapandı¨ diye tamamını çöpe döktürdü. İdam cezası uygulandıktan sonra ifradına kaçılmış yemek haberi duyulur duyulmaz, Teksas’ın sağcıları, ¨Gördünüz mü bir de bizi giderayak zarara sokuyor bu idamlıklar, bundan sonra yemek memek yok, zaten ölecekler, yemeseler de olur¨ diye uygulamaya karşı çıktı.

Öte yandan Teksas’ın ünlü lokantacılarından olup kendisi de 14 sene hapis yatmış bulunan Brian Price adlı aşçı, ¨Şükürler olsun, benim halim vaktim yerindedir, idamlıklara bundan sonra son yemeklerini ben vereceğim, ne kadar isterlerse istesinler, kamyonla taşırım, yeter ki bu kural iptal edilmesin¨ diye cömertlik gösterdi.

1532030cookie-checkYirmi çeşit yemek ısmarladı ama yemedi, idam edildi…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.