Antalya’da cuma namazında 2/B hutbesi!

DEFTERDARLIĞIN ANTALYA’YA ÖZEL UYGULAMASI

Antalya Valiliği’nin de oluruyla okutulan 2/B hutbesinin ayrıntıları ilginç bir şekilde ortaya çıktı. Geçtiğimiz cuma günü Antalya’da cuma namazı kılmak için çalıştığı ofis yakınlarındaki camiye giden Zaman Gazetesi Muhabiri Kenan Baş, namazdan sonra din görevlisinin okuduğu ‘İslam’da ekolojik denge’ konusunu ele alan hutbenin son bölümünde, kentteki 2/B arazileri konusunda hak sahiplerine verilen başvuru süresinin 30 Ekim tarihinde sona erdiğinin hatırlatıldığına tanık oldu. Bunun üzerine 2/B konusundaki süreç hakkında bir haber yapmak için aradığı Antalya Defterdarı Hidayet Mat’a cuma hutbesinde yapılan 2/B bilgilendirmesini de soran Baş, uygulamanın 81 il içinde yalnızca Antalya’ya özgü olduğunu öğrendiğini söyledi.

‘VATANDAŞA ULAŞMANIN EN KOLAY YOLU’

Antalya defterdarı Hidayet Mat’ın hutbe fikrinin kendilerine ait olduğunu dile getirdiğini söyleyen Baş, vatandaşa ulaşmanın en kolay yolu olarak görülen uygulamanın, başvuru süresinin sona ereceği güne kadar her cuma okunacağı bilgisini aktardı.

CEMAAT 2/B KONUSUNDA UYARILDI

2/B konusundaki ilginç uygulamalardan biri olan hutbede, hak sahiplerinin müracaat etmemeleri halinde neyle karşılaşacakları konusunda uyarıldığına değinen Baş, başvuru çağrısı yapılan cemaate haklarının, “Arazinizi ihalesiz yüzde 44 indirimli alın, faizsiz taksitle ödeyin. Kullandığınız arazinin tapulu sahibi olun” sözleriyle anlatıldığı bilgisini verdi.

Antalya yabancıya satış beklentisi en yüksek olan illerin başında geliyor

Kalkan

Kaş hem 2b hem de yabancıya satış tartışmalarının odağında

1543210cookie-checkAntalya’da cuma namazında 2/B hutbesi!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.