Bahçeli, TTB’nin kapatılmasını, Şebnem Korur Fincancı’nın vatandaşlıktan çıkarılmasını istedi

Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli, Türk Tabipleri Birliğinin kapısına kilit vurulmasını, TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın vatandaşlıktan çıkarılmasını istedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 2023 seçimlerindeki adaylığına desteğini yineleyen Bahçeli, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na “Aday ol” çağrısında bulundu.

Erdoğan’ın dün Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada hedef aldığı Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Bahçeli’nin de hedefindeydi.

Fincancı, TSK’nin IKBY’deki operasyonlarında kimyasal silah kullandığı iddialarının araştırılması ve hakikatın ortaya çıkarılması gerektiğini söylemişti.

Hakkında soruşturma açılan Fincancı için Erdoğan, “Türk Tabipleri Birliği Başkanı ile ilgili yargı harekete geçmiştir. Hem bu kişiyle, hem bu kurumla ilgili adımlar atılacak. Bakanlarımıza, Tabipler Birliği başta olmak üzere meslek örgütlerinde yeni yapıya geçilmesine yönelik mevzuat çalışmalarının hızlandırılması talimatı verdik. Gerekirse yasal düzenlemeyle bu ismin değişmesini sağlayacağız” demişti.

Bahçeli ise Türk Tabipleri Birliğinin kapısına kilit vurulmasını, TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın vatandaşlıktan çıkarılmasını istedi.

İsim vermeden AKP’li Mahir Ünal’ın cumhuriyet ile ilgili sözlerine tepki gösteren Bahçeli, “Bugünkü Türkçemizle düşünce oluşturamayacağımızı söylemek gerçekleri çarpıtmaktır, nesnel gelişmelere aykırıdır, dilimizi karalamaktır, nihayetinde özgüven eksikliğidir” ifadelerini kullandı.

2642420cookie-checkBahçeli, TTB’nin kapatılmasını, Şebnem Korur Fincancı’nın vatandaşlıktan çıkarılmasını istedi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.