PTT’nin kayıp altın dosyasında bir yıldır dava yok

PTT’nin 2 milyon dolarlık kayıp altın dosyasında bir yıldır dava açılmadığını açıklayan CHP’li Murat Emir, “Dokunulmazlığı kimden alıyorlar?” diye sordu.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, PTT’nin 2 milyon dolarlık kayıp altın dosyasında bir yıldır dava açılmadığını açıkladı. Emir, “Adalet Bakanlığı, derhal kamuoyunu aydınlatmalıdır” dedi. Emir, Yargıtay Başkanının iki yıl önce Dönemin Genel Müdürü Kenan Bozgeyik’in kızının nikah şahitliği yaptığına da dikkat çekerek, “Dokunulmazlığı kimden alıyorlar?” diye sordu.

Sayıştayın raporuyla ortaya çıkan, PTT’nin 2 milyon dolarlık kayıp altın dosyasında, şikayetin üzerinden bir yıl geçmesine karşın halen dava açılmadığı iddia edildi. Skandalı Meclis gündemine taşıyan CHP’li Murat Emir, “Göz göre göre devletin kasasından bir şirkete aktarılan 2 milyon doların hesabını soran yok” dedi.

2 MİLYON DOLAR NASIL BUHARLAŞTI?
PTT, 9 Ağustos 2018’de maden ticaretiyle uğraşan AG şirketiyle altın alım-satımı için protokol imzaladı. Protokolle PTT’nin yurt içi ve yurt dışında altın ticareti yapacağı taahhüt altına alındı. Herhangi bir proje ve fizibilite yapılmadan şirkete PTT’nin kasasından 1.5 milyon dolarlık ödeme yapıldı. Daha sonra da Dubai’den altın alımı için 500 bin dolar teminat verildi. Ancak 2 milyon dolarlık ödemeye rağmen hiçbir ticaret yapılmadı. Firmaya ödenen paranın da peşine düşülmedi.

SAYIŞTAY RAPORUYLA ORTAYA ÇIKTI
Skandal, Sayıştayın TBMM’ye sunduğu PTT AŞ 2020 yılı denetim raporu ile ortaya çıktı. Geçtiğimiz yıl TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerinde muhalefet, şirketin kasasına karşılıksız 2 milyon dolar aktarılmasını gündeme getirdi. Bir yıl geçmesine karşın halen iddialarla ilgili dava açılmadığını belirten Emir “Takipsizlik kararı verildiği yönünde duyumlar alıyoruz” dedi. Skandalı Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanıtlaması istemiyle sunduğu soru önergesiyle Meclise taşıyan Emir, “Göz göre göre devletin kasasından bir şirkete aktarılan 2 milyon doların hesabını soran yok” dedi. PTT yönetiminin adli süreci takip edip etmediğini de soran Emir, “Teftişe verdik denilmişti, peşine neden düşülmedi, şu anda yönetimin takipsizlikten haberi var mı?” diye sordu.

“BİRLİKTE FOTOĞRAF VERMİŞLERDİ”
Henüz dava açılmamış olmasının yanı sıra Dönemin Genel Müdürü Kenan Bozgeyik’in kızının 2020’de gerçekleşen nikah törenine de dikkat çeken Emir, şunları söyledi: “Nikah şahitlerine bakıyoruz. Aralarında Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca da var. Bu nikahtan birkaç ay sonra kayıp altın dosyası ile ilgili iddialar gündeme geliyor. Bu genel müdür hakkında suç duyurusunda bulunuluyor ancak, bir yıldır dava açılamıyor. Şimdi soruyoruz. İddialar bu kadar netken, PTT’nin kayıp 2 milyon doları ortadayken, yargı neden sorumlular hakkında harekete geçmiyor? Birileri sorumluları koruyor mu? Bu kişiler dokunulmazlığını nereden alıyor?”

2648640cookie-checkPTT’nin kayıp altın dosyasında bir yıldır dava yok

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.