Milliyetçilik alçaklık mı?

Ancak, söz kendisine ait değil. Samuel Jonhson söylemiş.


Nereden bakarsanız bakın çok ağır bir söz!
Bu söylemin kabullenilmesi olanaklı değil.
Bir kere “milliyetçilik” sözcüğü, kavram olarak (istisnalar dışında) ülke bütünlüğü açısından iyiyi, güzelliği, yurttaş sorumluğu ve olumluluğu yansıtır.


Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğüne göre milliyetçiliğin tanımına bakalım:
“Maddi ve manevi açılardan millet ve ülkesinin çıkarlarını her şeyin üstünde tutma anlayışı”. Alçaklık ise TDK’ya göre “Alçak olma durumu”dur.


Bu durumda, Samuel Jhonson’a ve tabi ki söylemi örnek gösterip savunduğuna için Mehmet Altan’a göre; maddi ve manevi açılardan millet ve ülkesinin çıkarlarını her şeyin üstünde tutarak savunmak, bir anlamda “alçaklık” anlamına gelmektedir.


Buradan “Milliyetçiler alçaktır” ya da “alçaklar milliyetçidir” gibi bir sonuç mu çıkaracağız.  Doğrusu serinkanlı düşmeye çalışarak, Mehmet Altan’ın Samuel Jhonson’dan aktarmış olduğu bu söylemi, bir Türk milliyetçisi olarak içimize sindirmeyi bir kenara bırakın şiddetle redderiz.


Öyle ya, alçaklar milliyetçi olduğuna göre, milliyetçilerde alçak konumunda oluyorlar.  Mehmet Altan, AB’nin Türkiye’yi her yönüyle düşündüğünü ve “yönetilenlerin” aleyhine tutum ve düşünce içerisinde olmadığından söz ederek yazısında şöyle bir yorumda bulunuyor;


“Bizdeki “vatandaşı sevmeden vatanseverlik yapan” salyalı AB düşmanlığı asıl neyi gözlerden saklamaya çalışıyor, biliyor musunuz?
Yöneten ve yönetilen ayrımını..
Türkiye’yi yönetenler bu halkın vergisiyle uluslararası standartların çok üzerinde bir refah ortamında yaşadı…
Ya yönetilenler nasıl yaşadı?
Bir yaşına gelmeden ölen bebekler yönetilenlerin durumunu gösteriyor zaten..
Peki neden yöneten keyif içinde de, yönetilen Yunan vatandaşının 69 basmak gerisinde?
Çünkü Türkiye’deki sistem, yöneteni, devletin içindekini korumakta… AB ise “yönetilenlerin” yaşam kalitesiyle ilgili..
Salyalı milliyetçilik “yabancıyı” hedef göstererek, “yönetileni yok sayan” iç sömürge zihniyetini gözlerden saklamaya uğraşıyor.
Samuel Jonhson, bu sahtekarlar için “milliyetçilik alçakların son sığınağı” der..
Soru şu: AB sayesinde çıkarılan dokuz uyum paketinde ve onca yönergeden hangisinde “yönetilenin”, sıradan vatandaşın aleyhine bir madde var?
Hangi yönetilenin onuru incinmiş?
Bunu açıkca tartışmadan demagoji yapanlar, Samuel Jonhson’un tanımına girer… “


Sayın Altan, AB’ye karşı olanları “salyalı milliyetçi” olarak tanımlıyorsunuz (Salyalılıkla ne ifade edildiğini okurlarımızın yorumuna bırakıyoruz.) AB’den dolayı hangi yönetilenin onuru incinmiş, diyorsunuz.


Atatürk’ün resimlerini asıldıkları yerden indirmek, Kemalizm’den vazgeçmek, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin güçsüz bırakılıp sembolik bir güç durumuna getirmek, İslam dinine ve onun peygamberine dil uzatan Papalık anlayışının güdümünde olmak: Asil Türk milliyetçisinin onuru incitmeye yeter!


Sizi bilmeyiz ama bizler Atatürk’ten, Kemalizm’den, dinimizden, ordumuzdan rahatsız olan AB’ye karşı; “Türk milliyetçileri” olarak sonuna değin tepkili olacağız ve ülkemizi bölüp parçalamak için gizli emeller ve planlar içerisinde olan AB’ye, her zaman “milliyetçi” tavrımızla karşı koymaya devam edeceğiz!


* [email protected]

693890cookie-checkMilliyetçilik alçaklık mı?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.