Kızıl Ken yeniden Boris’e karşı

Londra Büyükşehir Belediye başkanlığını Muhafazakâr Parti’den Türk kökenli Boris Johnson’a kaptıran Ken Livingstone, partisi tarafından aynı göreve yeniden aday gösterildi.

İngiltere’de ilk ve tek doğrudan seçilen belediye başkanı sıfatına sahip Livingstone, yeniden başkan seçilmesi halinde toplu taşıma ücretlerinde indirime gideceğini ifade etti. Her fırsatta Londra Büyükşehir Belediye Başkanı Boris Johson’u suçlayan Livingstone, ücret adaletsizliğine son vereceklerini kaydetti.

Livingstone’un adaylığını duyuran İşçi Partisi yöneticileri, tüm partinin Livingtstone’un arkasında olduğunu ve toplumun da kendisine destek vereceğini umduğunu söyledi.

BEKLENENİ VERMEDİ

Livingstone’un yeniden aday gösterilmesi Türk kökenli Belediye Meclis Üyeleri ve toplumumuz arasından da sevinç yarattı.

Başta Edmonton Milletvekili Andy Love olmak üzere Yasemin Brett, Ahmet Karahasan, Ahmet Öykener, Ali Bakır ve Yusuf Çiçek, Livingston’un seçimi kazanması halinde Türk toplumuna daha yararlı olacağını ifade ettiler. Şuan ki Büyükşehir Belediye Başkanı Johnson’u, yeterli proje üretmemekle suçlayan İşçi Partili siyasetçiler Johnson’un, eski başkan Livingstone’un projelerini devam ettirmekle yetindiğini öne sürdüler. Livingstone’un adaylığına ülkedeki bazı büyük işçi sendikaları da destek verdi.

833860cookie-checkKızıl Ken yeniden Boris’e karşı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.