A Milli Kadın Voleybol Takımı Porto Riko’yu 3-0 Yendi

Filenin Sultanları’ndan Sabah Gelen Zafer… Olimpiyat Yolunda Muhteşem Başlangıç… Porto Riko’yu 3-0 Yendiler!

Paris yolunda muhteşem başlangıç… Olimpiyat elemelerinde B Grubu’nda yer alan Filenin Sultanları sabah 07.00’da çıktıkları Portoriko maçında yine kendilerine hayran bıraktılar.

Avrupa şampiyonu olan A Milli Kadın Voleybol Takımı’mız, Olimpiyat elemeleri kapsamında Porto Riko ile karşı karşıya geldi. Oldukça rahat bir maç çıkaran Filenin Sultanları maçı 3-0 kazandı.

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları Elemeleri B Grubu’ndaki ilk maçında Porto Riko ile karşı karşıya geldi. Japonya’nın başkenti Tokyo’da yapılan karşılaşma, Filenin Sultanları’nın 3-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

Dünyanın 1 numarası Türkiye, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları elemeleri ilk maçında Porto Riko karşısında zorlanmadı. Filenin Sultanları’nın galibiyet serisi 16’ya çıktı.

Cumhuriyet’in 100. yılında Milletler Ligi ve Avrupa şampiyonu Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı için bu yılın son hedefi 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’na direkt vize almak.

Maçın yıldızı Ebrar Karakurt, şunları söyledi: “Çok mutluyum. Maç beklediğimiz gibi geçti. Porto Rico bizi zorlayamadı. 4 ace benim için de unutulmaz oldu. Çok çalışıyoruz. Takım olarak çok iyi antrenman yapıyoruz. Takım oyunu oynuyoruz. Çok iyi bir Avrupa Şampiyonası geçirdim. Umarım burası da geçer. Hedef maçlarımız Japonya ve Brezilya maçı. Umarım birinci olarak çıkarız.”

Daniele Santarelli: Burada asla kolay maç yok
Milli Takım Başantrenörü Daniele Santarelli de “İyi bir maç çıkardık. Ben oyuncularımdan bu tarz bir tutum bekliyorduk. Olimpiyatlara katılmak istiyorsak turnuvanın başından itibaren böyle oynamak zorundayız. Burada asla kolay maç yok. Bulgaristan’ın hedefi olimpiyatlara gitmek değil belki ama bizim hedefimiz farklı” dedi.

Yenilmezlik serisi 16 maça çıktı
Avrupa Şampiyonası’nda oynadığı 9 maçı da kazanan Filenin Sultanları, Millletler Ligi’ndeki son 6 maçtan galip ayrılmıştı. Olimpiyat elemelerindeki Porto Riko galibiyetiyle millelerin
yenilgisizlik serisi 16 maça çıktı.

İkinci maçta rakip Bulgaristan
Filenin Sultanları, turnuvadaki ikinçi maçını 17 Eylül’de Bulgaristan’a karşı yapacak. Grupta,
Porto Rico, Bulgaristan’ın yanı sıra Peru, Arjantin, Brezilya, Japonya ve Belçika bulunuyor.

Ana muhalefet takımı
Türkiye’nin olimpiyat kotası alabilmesi için grupta ilk ikiye girmesi bekleniyor. Bu olmasa bile Filenin Sultanları’nın olimpiyatlara katılma şansı sürecek. Turnuvalarda ilk ikiye giremeyen ülkeler elemelerin bitiminde 2024 Milletler Ligi’nde mücadele edecek. Milletler Ligi’nde oluşacak 2024 yılı sıralamasına göre olimpiyat için kota hakkı kazanılacak.

2717900cookie-checkA Milli Kadın Voleybol Takımı Porto Riko’yu 3-0 Yendi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.