AB vatandaşlarının yüzde 44’ü mutsuz

Financial Times’ın haberine göre, 50’nci yaş kutlamalarına hazırlanan Avrupa Birliği vatandaşlarının yüzde 44’ü, ülkeleri AB’ye girdikten sonra işlerin daha da kötüye gittiğini düşünüyor. Ankete göre AB üyesi olduktan sonra ülkelerinin geliştiğine inananların oranı ise yüzde 25’te kaldı.

Ankete katılanlar AB hakkında pek çok şikayette bulunurken, bunların başında Birliğin çok bürokratik olması geldi.

28 Şubat-12 Mart tarihleri arasında İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya ve İspanya’da yapılan kamuoyu yoklamasında bütün bu şikayetlere rağmen AB vatandaşlarının Birlik’ten çıkmanın doğru olmadığı görüşünde olduğu da vurgulandı. Buna göre ankete katılanların yüzde 22’si AB’den çıkmanın iyi olacağını söylerken yüzde 40’ı bu durumda işlerin daha da kötü olacağı görüşünü savunuyor.

AB ANAYASASI KONUSUNDA GÖRÜŞLER FARKLI

Araştırma sonucunda, AB anayasası konusunda da Birlik içinde farklı görüşler olduğu dikkat çekiyor. Ankete katılanların yüzde 35’i AB anayasasının ülkeleri için olumlu etkileri olacağını, yüzde 27’si ise olumsuz etkileneceklerini düşünüyor.

AB anayasasına en karşı çıkan toplumun İngilizler olduğu belirtilirken, araştırmaya katılan İngilizlerin yüzde 48’inin AB anayasasına şüpheyle yaklaştığı ifade edildi. (ANKA)

 

1148120cookie-checkAB vatandaşlarının yüzde 44’ü mutsuz

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.