ABD’li uçuk milletvekiline tepki

Enstitünün başkanı James Zogby, Tancredo’nun önerisini kınadıklarını belirterek, bu yorumun bir milletvekiline ”yakışmadığını” ve ”tehlikeli” olduğunu söyledi.

Zogby, Tancredo’nun söz konusu önerisi nedeniyle bir an önce özür dilemesi gerektiğini belirterek, ”Seçilmiş bir yetkilinin bu tür bir konuşma yapması, terörizmle mücadeleye zararlıdır ve Amerikan halkının hislerini yansıtmaz. Böyle sorumsuzca kullanılan bir dil, sadece ABD ile Arap ve Müslüman dünyası arasındaki ayrılığı büyütür” dedi.

Tom Tancredo’nun, geçen hafta Florida’da Pat Campbell şov için yapılan bir röportajda, ABD’ye karşı saldırıya geçen ”kökten dinci teröristlerin saldırısına” nasıl karşılık verilebileceği yönündeki bir soruyu yanıtlarken, ”en muhtemel karşılık, onların kutsal yerlerini almak” demişti.

Campbell’ın, ”Mekke’nin bombalanmasından mı bahsediyorsunuz?” sorusuyla üstelemesi üzerine Tancredo, ”evet” diyerek karşılık vermiş, sözlerinin, ABD’deki Müslüman toplum temsilcileri tarafından tepkiyle karşılanmasının ardından pazar günü bir açıklama yayınlayarak, röportajda sadece ABD’nin gelecekteki saldırıları nasıl caydıracağı konusunda fikir yürütmüş olduğunu kaydetmişti.

1110990cookie-checkABD’li uçuk milletvekiline tepki

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.