AB’nin, Terör Örgütleri Listesi

Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Frederic Desagneaux, AB kararının iptal edilmesi için Adalet Divanı’na başvurduklarını söyledi.

Sözcü, ülkesinin, Halkın Mücahitlerinin terör örgütü listesinde kalması için AB ülkeleri nezdinde girişimde bulunmaya devam ettiğini sözlerine ekledi.

AB’nin, Halkın Mücahitleri örgütünün terör örgütleri listesinden çıkartılmasını öngören kararını pazartesi günü resmileştirmesi bekleniyor.

AB, 11 Eylül 2001’deki terör eylemlerinin hemen ardından oluşturduğu terör örgütleri listesine, ABD tarafından da “terörist” olarak nitelenen Halkın Mücahitleri ve PKK’yı 2002’de eklemişti.

Avrupa Adalet Divanı, 2006 Aralık ayında, Halkın Mücahitleri’nin AB terör örgütleri listesine alınması ve mal varlıklarının dondurulmasına yönelik kararı iptal etmişti.

AB Konseyinin 2002 yılında aldığı kararın “gerekçesiz olduğunu” ve “savunma haklarını” ihlal ettiğini, çünkü kararın savunma dinlenmeden verildiğini belirten Adalet Divanının yetkilileri, bu kararın ardından Halkın Mücahitleri örgütünün AB terör örgütleri listesinden çıkarılması gerekeceğini duyurmuştu.

1186020cookie-checkAB’nin, Terör Örgütleri Listesi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.