‘Ağca’nın hayatı tehlikede…’

Yargıç Ağca için özgürlüğün tehlikeli olacağı görüşünü dile getirdi.


“Suikast konusunda hala çözülmemiş pek çok giz var” diyen, Imposimato, ‘Suikast girişiminin yüzde 120, Moskova’da planladığına eminim. Kremlin, Polonyalı Papa’nın ülkesinde Komünizm aleyhtarı bir devrime esin kaynağı olmaması için daha seçildiği an öldürülmesine karar vermişti” diye konuştu.


Yargıç, “serbest kaldığı an çok fazla şey bildiği için Ağca’nın hayatının da ciddi tehlike altında olacağına eminim” diye konuştu.


Olay hakkında İtalya’da yürütülen meclis soruşturmasının başkanlığını yapan Paolo Guzzanti de aynı dönemde Ağca ile takas amacıyla kaçırıldığına inanılan bir Vatikan yetkilisinin kızı hakkında bildiklerini anlatırsa, Ağca’ya İtalya’nın koruma sağlayabileceğini söyledi


BİLGİ KARŞILIĞI KORUMA


İtalya Soruşturma Komisyonu, Mehmet Ali Ağca’nın, 13 Mayıs 1981’de Papa II. Jean Paul’e suikast girişimiyle ilgili gerçekleri anlatması karşılığında İtalyan hükümetinin koruması altına alınabileceğini söyledi.


İtalya’da parlamento bünyesindeki soruşturma komisyonlarından biri olan Mitrokhin Komisyonu’nun Başkanı Paolo Guzzanti, Mehmet Ali Ağca’nın, 13 Mayıs 1981’de Papa İkinci Jean Paul’e yönelik suikast girişimiyle ilgili tüm gerçekleri anlatması karşılığında İtalyan hükümetinin koruması altına alınabileceğini söyledi.


Guzzanti, yaptığı açıklamada, Ağca’nın İtalya’dayken kendisine yazdığı bir mektuba atıfta bulunarak, ”Ağca gerçekleri anlatsın, İtalya devletinden koruma garantisi vereyim” dedi.
Guzzanti, komisyon olarak yaptıkları araştırmalar neticesinde,  1981’de Papa’yı hedef alan suikastin ardında Sovyet Sosyalist  Cumhuriyetler Birliği’nin bulunduğunu ortaya koyabilecek konuma  geldiklerini ileri sürerek, ”Suikast girişimi Sovyetler Birliği’nin  işiydi” diye konuştu.



 


 

1027660cookie-check‘Ağca’nın hayatı tehlikede…’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.