İADD’den Çanakkale

Dr. Orhan Çekiç’in 22 Nisan 2015 Çarşamba akşamı Grand Palace Banqueting Suit adresinde gerçekleştirilen ve “100.ncü Yıldönümünde Çanakkale Zaferi ve Dünya Siyasal Konjonktürüne Etkisi” başlıklı konuşması, çok büyük beğeni topladı.

İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Jale Özer’in yaptığı açış konuşmasından sonra, “Hoşseda Londra Türk Sanat Müziği Korosu” tarafından icra edilen Çanakkale türküleri ve Yemen Türküsü, konuklar tarafından büyük bir beğeniyle izlendi.

Daha sonra, sinevizyon eşliğindeki sunumunu yapmak üzere kürsüye gelen Dr. Çekiç, iki saat kadar süren ve salonu dolduran konukların soluk almadan izlediği sunumunda, emperyalist devletlerin dünyayı yeniden paylaşmak üzere 19.ncu yüzyıldan itibaren yaptıkları hazırlıkları ve ittifakları, slayt, video, animasyon, efekt ve müzik eşliğinde kronolojik olarak anlattı.

Böylece bu paylaşım savaşının hangi koşullarda ve nasıl hazırlandığını belgesel olarak anlatan Dr. Çekiç, sonuç olarak Çanakkale’de bir cephe açılması fikrinin İngiltere tarafından oluşturuluş şeklini, animasyonlarla zenginleştirdiği haritalar üzerinden açıkladı. Çanakkale Deniz ve Kara Savaşlarına gelindiğinde, görsel efektler eşliğindeki gerçek savaş sahneleri ve Yarbay Mustafa Kemal’in eşsiz yönetimi, verdiği komutlar, dünyaya bugün de rehber olan görüşlerini anlatırken ise salondaki coşku iyice arttı.

Çanakkale Zaferi’nin Rusya’da çarlığın devrilmesine nasıl yol açıp, o ruhun Kurtuluş Savaşı sonucunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ne nasıl can verdiğini, emperyalistlerin altında ezilen sömürgelerin özgürleşmelerinde nasıl örnek olduğunu örnekleriyle dile getirdi.

Gece, konukların büyük beğenisi içinde sona erdi.

FOTOĞRAF: Dr. Orhan Cekiç, Jale Özer , Ekonomi Muşaviri Coşkun Cangöz Elçilikten S.Velidedeoglu ve Coşkun Beyin Eşi

854270cookie-checkİADD’den Çanakkale

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.