Afganistan’da ABD operasyonu: 50 ölü

Uruzgan Vilayeti Valisi Can Muhammed Han, operasyonda 40 ila 50 Taliban militanının ölü ele geçirildiğini, 2 Afgan askerinin öldüğünü ve 25 kişinin de tutuklandığını belirtti. 

ABD ordusundan dün yapılan açıklamada, Uruzgan vilayetinin Deh Ravud bölgesindeki şiddetli çarpışmalarda bir Amerikan askeri ile 11 isyancının öldüğü bildirilmişti.

Bu arada, Amerikan askerlerinin Deymullah köyünde üç köylüyü gözaltına alması üzerine yüzlerce kişi Bagram üssü yakınında ABD karşıtı gösteri yaptı. 

ABD askerlerinin köylüleri niçin gözaltına aldıkları hakkında açıklama yapılmadı.

ÖNCE ÇATIŞMA, SONRA OPERASYON

Geçen hafta, Afganistan’ın güneyinde ABD askerleri ve Afgan güçleriyle militanlar arasında çıkan çatışmada 13 kişi ölmüştü.

ABD ordu sözcüsü, Uruzgan eyaletinin Deh Ravud bölgesindeki bir köyde çıkan çatışmada biri Afgan, biri de Amerikan askeri olmak üzere 13 kişinin öldüğünü açıkladı.

Çatışmada 3 ABD ve bir Afgan askerinin yaralandığı belirtildi.

MOLLA ÖMER’DEN SAVAŞA DEVAM ÇAĞRISI  
 
Afganistan’da iktidardan düşürülen Taliban örgütünün lideri Molla Muhammed Ömer, yanlılarına, görüş ayrılıklarını bir yana bırakarak birlik olma, hükümete ve yabancı kuvvetlere karşı savaşa devam etme çağrısında bulundu.

Taliban liderinin, ”Birleşin. Farklılıkları giderin. Cihada devam edin. Zafer sizin olacaktır” şeklinde konuştuğu bildirildi.

Ömer’in, Taliban üyelerinden, Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai hükümetiyle yabancı güçlere karşı olan savaşta, halkı bezdirmemelerini istediği ve ”İşinizi sessizce yürütün” dediği belirtildi.

Molla Ömer’in, ABD’nin öncülük ettiği koalisyon kuvvetlerinin 2001 yılı sonlarında Taliban rejimini devirmesinden bu yana nerede olduğu bilinmiyor.

1111280cookie-checkAfganistan’da ABD operasyonu: 50 ölü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.