AK Parti’nin adayı Gül

Alınan bilgiye göre, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında yapılan değerlendirmelerin ardından, Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanlığına aday gösterilmesi kararlaştırıldı.
Gül’ün, yarın muhalefet liderleriyle Cumhurbaşkanı seçimi konusunda görüşmesi bekleniyor.


GÜL, BAYKAL’DAN RANDEVU İSTEDİ


AK Partinin cumhurbaşkanı adayı Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül’ün bugün için CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’dan randevu istediği, ancak henüz yanıt verilmediği öğrenildi.


Ak Parti MYK toplantısının ardından Gül’ün randevu talebi CHP’ye iletildi. CHP’den randevu istemine henüz yanıt verilmediği konunun bugün saat 13.00’da yapılacak olan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında değerlendirileceği ve buna göre yanıt verileceği belirtildi.


Bu arada, Gül’ün adaylığı konusunda AA muhabirinin sorusunun yanıtlayan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, bugün MYK’da konuyu değerlendirdikten sonra gerekli açıklamayı yapacaklarını söyledi. Baykal, ”Şimdiye kadar söylediğimiz her şey ortada” dedi.


“TAVRIMIZDA DEĞİŞİKLİK OLMAYACAK”


MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti’nin cumhurbaşkanı adayının Kayseri Milletvekili, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül olması ile ilgili olarak ”Oylamada TBMM’de olacağımızı belirtmiştik, tavrımızda herhangi bir değişiklik olmayacak” dedi.


Vural, ”MHP olarak cumhurbaşkanlığı seçiminde aday gösterme eğilimimiz devam ediyor” dedi.


“ÖN YARGIMIZ YOK”


DTP Mardin Milletvekili ve Grup Başkanı Ahmet Türk, Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin olarak ”Hem arkadaşlarımızla hem de sayın Gül’le görüştükten sonra kararımızı vereceğiz ama bir ön yargımız yok” dedi.


CNN Türk’te konuşan Türk, cumhurbaşkanı seçiminin başından beri bir kişinin eşinin türbanlı olup olmamasının kendileri için çok önemli olmadığını söylediklerini ifade ederek, ”Önemli olan 72 milyonu kucaklayacak bir siyaset anlayışını ortaya çıkarmasıdır” dedi.


“DEĞERLENDİRDİKTEN SONRA KARARA VARACAĞIZ”


DSP Genel Sekreteri Masum Türker, parti olarak Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanı adaylığını değerlendirdikten sonra bir karara varacaklarını söyledi.


Gül’ün randevu talebinin henüz kendilerine ulaşmadığını ifade eden Türker, ”Meclis Başkanı seçimindeki uzlaşı ve diyaloğun cumhurbaşkanı adaylığının açıklanmasında olmaması şık olmadı” dedi.



 

1046840cookie-checkAK Parti’nin adayı Gül

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.