Akil Adamlar listesi belli oldu

Terör örgütü PKK’nın silahsızlandırılması sürecini topluma anlatmaları için hükümet tarafından oluşturulması planlanan Akil İnsanlar listesi tamamlandı. Listenin en kısa sürede açıklanması bekleniyor.

Akil İnsanlar listesine girenler hükümet yetkilileri tarafından tek tek telefonla arandı ve komisyona dahil edildikleri kendilerine bildirdi. Komisyona seçilen bazı kişiler, Başbakan Erdoğan’ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın danışmanları tarafından aranırken, ‘Akil İnsanlar listesine layık görüldünüz’ denildi. Bu kişilere en kısa sürede dönüleceği de aktarıldı.

7 BÖLGEDE 7’ŞER KİŞİLİK GRUPLAR

Akil İnsanlar Komisyonu, çalışma planlamasını önümüzdeki hafta içinde netleştirmesi bekleniyor. Hükümetin açıklayacağı Akil İnsanlar listesinde 7 bölgeden 7’şer kişi yer alacak. Komisyonun, toplumun farklı kesimlerinden temsil kabiliyeti olan insanlardan oluşturulduğu öğrenildi.

LİSTEDE KİMLER VAR?

Telefonla aranarak Akil İnsanlar Listesi’ne girdikleri belirtilenler arasında Yeni Şafak yazarları Hilal Kaplan, Ali Bayramoğlu ve Hayrettin Karaman ile Murat Belge, Etyen Mahçupyan, Eko-Politik temsilcisi Tarık Çelenk gibi isimler öne çıktı. Komisyonun sekreteryasını ise Kamu Güvenliği Müsteşarlığı yapacak.

BDP liste için 100 ismi bakanlığa sundu

Geçtiğimiz çarşamba günü Merkez Yürütme Kurulu’nu (MYK) toplayan BDP, akil adamlar için bir isim havuzu oluşturdu. 100’e yakın isimden oluşturulan 30 kişilik liste hükümet adına Adalet Bakanlığı’na gönderildi. BDP tarafından hazırlanan listede sivil toplum kuruluşlarından birer kişinin yanısıra, Yaşar Kemal, Murat Belge, İsmail Beşikçi, Vedat Türkali, Orhan Pamuk, Sezen Aksu, Gençay Gürsoy, Mithat Sancar, Altan Öymen, Hasan Cemal gibi isimler öne çıktı. (Yeni Şafak / Çetiner Çetin)

1377610cookie-checkAkil Adamlar listesi belli oldu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.