AKP’nin ‘8 Mart’ kutlaması! Metro istasyonu kapatıldı

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde kadınların yürüyüş yapmasına engel olmak için ulaşıma engel getirildi. İstanbul Valiliği, bugün için belirli metro istasyonlarının kapatılmasına karar verdi. Kararı, Metro İstanbul’un sosyal medya hesabından yapılan paylaşımla duyurdu. Bugün kapalı olacak metro istasyonları
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Türkiye’nin birçok yerinde olduğu gibi İstanbul’da da çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Feminist Gece Yürüyüşü:

Her yıl olduğu gibi bu yıl da kadınlar, 8 Mart akşamı Taksim’de bir araya gelecek. Feminist Gece Yürüyüşü saat 19.30’da Taksim Meydanı’nda başlayacak. Yürüyüşte, kadınlar eşitlik, özgürlük ve adalet taleplerini dile getirecek.

İstanbul Valiliği’nin Kararı:

İstanbul Valiliği, 8 Mart nedeniyle M2 Yenikapı-Hacıosman metro hattındaki Taksim ve Şişhane istasyonlarının 19.00’dan itibaren kapatılacağını duyurdu.

İstasyonlar, gece yarısına kadar kapalı kalacak.

İstanbul Valiliği, 8 Mart Kadınlar Günü eylemleri nedeniyle saat 14.00 itibarıyla M2 Yenikapı-Hacıosman metrosunun Taksim ve Şişhane istasyonlarının kapatılmasına karar verdi. Bu kararı, Metro İstanbul sosyal medya hesabından duyurdu.

Paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

“İstanbul Valiliği’nin aldığı karar doğrultusunda, 8 Mart Cuma günü saat 14.00 itibarıyla ikinci bir duyuruya kadar M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattımızın Taksim istasyonu ve Şişhane istasyonu ile İstiklal Caddesi girişi kapatılacaktır. Ayrıca, F1 Taksim-Kabataş Füniküler Hattı da işletmeye kapatılacaktır. Araçlarımız Taksim istasyonunda durmayarak seferine devam edecektir.”

2762200cookie-checkAKP’nin ‘8 Mart’ kutlaması! Metro istasyonu kapatıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.