Akyavaş’ın Miraçname’si B. Museum’da

1999’da aramızdan ayrılan Akyavaş’ın yanısıra Shirin Neshat, Ghada Amer ve Walid Raad gibi Orta Doğu ve Kuzey Afrika’dan 75 sanatçının yapıtlarının yer aldığı sergi 18 Mayıs ile 2 Eylül arasında açık.



Söz konusu coğrafyanın sanatsal önemini ilk kez alışılageldik klişelerin dışına çıkarak gösterecek olan sergi “Sacred Script” (Kutsal Metin), “Literature and Art” (Edebiyat ve Sanat), “Deconstructing the Word” (Sözcüğün Yapısını Sökmek) ve “Identity, History and Politics” (Kimlik, Tarih ve Politika) adları altında dört bölümden oluşuyor.


Erol Akyavaş’ın 1987 yılında Galeri Nev editörlüğünde gerçekleştirdiği ve British Museum’un geçtiğimiz aylarda satın alarak daimi koleksiyonuna dahil ettiği Miraçname dizisi serginin Arapça metin ile Müslümanlık arasındaki ilişkiyi irdeleyerek İslami kaligrafinin günümüzde hala ne kadar önemli bir rol oynadığını gösteren “Kutsal Metin” bölümünde yer alıyor. 2 Eylül’e kadar devam eden sergiye Venetia Porter tarafından yazılan ve British Museum Press’in yayınladığı “Word into Art” adlı bir katalog da eşlik ediyor.


Ayrıntılı bilgi için;  www.thebritishmuseum.ac.uk

790090cookie-checkAkyavaş’ın Miraçname’si B. Museum’da

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.