Çalışanlar hakları için meydanda

Embankment’de başlayıp Hyde Park’a kadar süren yürüyüşe onbinlerce işçi, memur, öğretmen, sağlık görevlileri, öğrenci, emekli ve göçmenler katıldı. Polisin karadan ve havadan geniş önlemlerle eşlik ettiği yürüyüş tam bir karnaval havasında geçti. Gösteri hafta başında yapılan kamu calışanlarına destek amacını da taşıyor.

“BAŞBAKAN BU MESAJI ALMALI”

TUC Genel Sekreteri Frances O’Grady, yürüyüşe kalabalık katılımdan memnun olduğunu belirterek “Bu yürüyüş başbakana ciddi bir mesaj niteliğindedir. Umarım hükümet bu mesajı alır ve gerekeni yapar” dedi.

Unison Sendikası Genel Sekreteri Dave Prentis de günümüzde gerçek ücretin 2008’e kıyasla 50 sterlin değer yitirdiğini belirterek, “Bu ülke tarihindeki en hızlı erimedir. Sözü edilen ekonomik iyileşme toplumun geniş kesimlerine yansıtılmalıdır” diye konuştu.

Unite Sendikası Genel Sekreteri Dave Prenti ise genel seçimlere hazırlanan İşçi Partisi’nin, sosyalist alternatif sunan işçi sınıfına kulak vermesini isteyerek, “İşçi Partisi kendi gölgesinden korkmaktan artık vazgeçmeli” dedi.

Bizim topluma hizmet eden derneklerin de Kobani gündemini de taşıdığı yürüyüşte düşük ücretin yanısıra, hükümetin politikası ve Ortadoğu’daki savaş da protesto edildi.

“MADEM EKONOMİ İYİLEŞİYOR”

Yapılan konuşmalarda ayrıca, bir yöneticinin bir işçinin asgari saat ücretten 85 kat daha fazla kazandığı belirtilerek, enflasyon oranı ve yaşam standartı artışının ücretlere yansıtılması istendi.

IMF ve ulusal ekonomi raporlarının ekonomide iyileşme göstermesine karşın ücretlerin baskı altında olduğu vurgulanarak, hükümetin çalışanların sosyal haklarında kesinti yapmayı sürdürmesi de protesto edildi.

852100cookie-checkÇalışanlar hakları için meydanda

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.