ALMANYA’DAN… Ekin Deligöz’ü tehdit eden yobazlar

T.C. Dışişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu’nun Türkiye’nin Almanya’daki Mainz Başkonsolos yardımcısı Yalman Okan hakkında, tarikat faaliyetleri yürüttüğüne dair incelemeler yaptığının medyaya yansıdığı ve artık bu tarz haberlere hiç şaşırmadığımız bu günlerde Alman Parlamentosu’nda 1998 yılından beri başarılı çalışmalar yapan Yesiller Partisi federal milletvekili Ekin Deligöz yobazlar tarafından tehdit edilmekte.

1971 yılında Tokat’da doğan ve 1979 yılından beri Almanya’da yaşamakta olan Ekin Deligöz, 1997 yılında Alman vatandaşı oldu ve ardından da 1998 yılında ilk kez “Bundestag” diye bilinen Federal Parlamento’ya seçildi.

Çocuklar ve aile konularında faal olan Ekin 2005 yılının Kasım ayından beri de Federal Parlamento’nun Aile, Emekliler,Kadınlar ve Gençlik Komisyonu Başkan Yardımcısı.

Geçenlerde “düşünce özgürlüğünü” kullanarak Bild am Sonntag gazetesinin “başörtüsü” ile ilgili sorularını cevaplandırmış ve “müslüman kadınların başlarını örtmeden de varlıklarını sürdürebileceklerini ve bunun Batı Toplumu içinde sürdürülen yaşama daha uygun olduğunu” dile getirmiş.

Bu görüşe katılıp, katılmamakta hürüz.

Ancak bazıları Ekin’in bu sözlerini “İslam Dini’ne Saldırı” olarak tanımlayıp “cihat” ilan etmişler. Ekin Deligöz şimdi çok çirkin tehditler almakta. Konu Alman medyasina da yansımış durumda.

Alman kamuoyu özellikle bazı Türkiye kökenli müslüman erkeklerin ne derece “tahammülsüz ve de şiddet yanlısı” olduğunu öğrenmekte. Türkiye kökenli bir Alman kadın milletvekili sadece “başörtüsü takmasanız daha iyi olur” dedi diye “öldürülmekle” tehdit edilmekte.

Bazı Almanlar “Hani İslam Dini bir tolerans dini idi? Ekin Deligöz niçin tehdit ediliyor?” diye sormaktalar.

Evet ne ilginç aslında. “Türban” ya da “başörtüsü” konusunu bir “insan hakları” sorunu olarak tanımlayanlardan bazılarının bu konuda karşı görüşe hiç mi hiç tahammülü yok.

Hoş zaten bu gibilerinin rejimlerinde kadınların milletvekili olması da mümkün değil.
En iyi yapabildikleri iş “tehdit etmek” galiba.

Almanya’da Ekin Deligöz’ün Türkiye kökenli yobazlar tarafından “tehlikeli” bir şekilde tehdit ediliyor olması çok acı. Bu ülkede politikada söz sahibi olmak için yıllardır verilen kavganın sonunda Ekin Deligöz, Lale Akgün ve daha nice değerli milletvekili arkadaşımız canla, başla çalışarak seçim bölgelerini kazanarak bir yerlere geliyorlar. Ama düşüncelerini dile getirdiklerinde ilk anti-demokratik tepkiyi de gene Türkiye kökenli yobazlardan alıyorlar.

“Türkiye’yi AB’de ve Türkleri de belki AB ülkelerinde görmek istemeyen” Avrupa’nın sağcıları da “görün işte: Türkler parlamenter demokrasiye ayak uyduramamaktalar” derken örnek bulmakta zorlanmıyorlar.

Ekin Deligöz’ü yalnız bırakmamalıyız bu yobazlara karşı. Türkiye’deki demokratlar da sahip çıkmalılar Ekin’e!

1615240cookie-checkALMANYA’DAN… Ekin Deligöz’ü tehdit eden yobazlar

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.