Ankara’da 1 Mayıs’a 2 ayrı kutlama

Hak-İş, 1 Mayıs kutlamaları kapsamında “Barış ve Demokrasi Şimdi” sloganıyla Tandoğan Meydanı’nda miting düzenleyecek.


Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu ve Başkanlar Kurulu üyeleri, saat 11.00’de, 750 kişilik işçi grubuyla Anıtkabir’i ziyaret edecek. Ziyarette, maden işçileri baretleri, orman işçileri yangınla mücadele kıyafetleri, belediye işçileri üniformaları, tekstil işçileri iş önlükleri gidecekler.


Ziyarete katılanlar daha sonda mitingin yapılacağı Tandoğan Meydanı’na gidecekler. Mitingde, Salim Uslu’nun işçilere hitap etmesi bekleniyor. Mitingde, bazı işçilerin etkinlikleri de sahnelenecek.


Hizmet-İş ve Çelik-İş sendikalarının kitlesel katılımının beklendiği miting için İstanbul’dan Kırşehir’e, Sivas’tan Aksaray’a, Konya’da Sakarya’ya kadar birçok ilden otobüsler kaldırılacak.


1 Mayıs kutlamaları kapsamında Ankara’daki diğer miting ise Sıhhiye Meydanı’nda gerçekleştirilecek.


Türk-İş’e bağlı sendikaların Ankara şubeleri, KESK Ankara Şubeler Platformu, Ankara Tabip Odası, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu’nun çağrısıyla düzenlenecek mitinge, aralarında siyasi parti, demokratik kitle örgütü ve derneklerin bulunduğu yaklaşık 30 kuruluş destek verecek.


Mitinge katılacaklar saat 14.00’te Opera binası önünde toplanılacak ve 14.30’da miting meydanına yürüyüşe geçilecek. Miting için 15.00’de Sıhhiye Meydanı’nda olunması planlanıyor.


Mitingde, çağrıcı kurumlar adına birer konuşma yapılacak, ortak bildiri okunacak ve müzik dinletisi sunulacak. Mitingin saat 17.00’de bitirilmesi öngörülüyor.  


 “HÜKÜMETİN TAKSİM KARARI NET” 


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, hükümetin 1 Mayıs ve özellikle Taksim Meydanı’ndaki kutlamalarla ilgili değerlendirmesinde bir değişiklik olmadığını vurgulayarak, ”Konuyla ilgili hükümetin bakışı şu an itibarıyla gayet net” dedi.
Bakan Çelik, bakanlıktaki Üçlü Danışma Kurulu toplantısının ardından 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.
”Şu ana kadar yaptığımız değerlendirmelerde hükümetin 1 Mayıs ve özellikle Taksim’le ilgili değerlendirmesinde bir değişiklik yoktur” diyen Çelik, bugün İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile Başbakanlık’ta geniş kapsamlı basın toplantısı yapacaklarını bildirdi.
”Anma törenine de mi izin yok?” sorusuna karşılık Bakan Çelik şunları kaydetti:


”Hükümetin şu ana kadarki görüşü, dün sayın Başbakanımızın da grupta açıklamaları oldu, o çerçevede hükümetin görüşü hangi noktada idi ise şu an itibarıyla o noktadayız. Bugün geniş açıklamayı İçişleri Bakanımızla birlikte yapacağız.
Anmadan kastınız eğer sendika temsilcilerinin ilgili yere, Taksim Meydanı’na gidip çelenk koymaları ise onunla ilgili bir sıkıntının olmadığı daha önce de ifade edilmiştir. O anlamda bir sorun söz konusu değil. Konuyla ilgili hükümetin bakışı şu an itibarıyla gayet net.”


Çelik ”100-150 kişilik sendika yönetici ve temsilcileri Taksim’e girebilir ve çelenk bırakabilir. Ama onun dışındakiler giremez. O konuda kararlıyız” dedi.


ÇELİK’TEN 1 MAYIS GENELGESİ


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, emekçilerin, 1 Mayıs’ı huzur ve güven içerisinde demokrasiye yakışır bir şekilde ve bayram havasında kutlamalarının en doğal hak olarak görüldüğünü vurguladı.


Çelik, “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü” dolayısıyla 81 il valiliğine gönderdiği genelgede, “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü ülkemize yakışır bir şekilde, tüm sosyal taraflarca barış ve huzur içerisinde demokratik bir olgunlukla kutlanması konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini ve vatandaşlarımızın bugünü huzur ve güven içerisinde kutlanmasını teminen, her türlü tedbirin alınması hususunda gereğini önemle rica ederim” dedi.
 
 

1058770cookie-checkAnkara’da 1 Mayıs’a 2 ayrı kutlama

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.