Annan giderayak günah çıkarıyor…

BM Genel Sekreteri Kofi Annan, uluslararası topluluğu, Ortadoğu’daki krize son vermek için harekete geçmeye çağırdı.

Aralık ayı sonunda 10 yıllık görev süresini tamamlayacak Annan, BM Genel Kurulu’nun 61. dönem toplantılarının açılışında 192 üye ülkenin delegasyonuna hitaben yaptığı veda konuşmasında, Ortadoğu sorununu dünyanın şu an karşı karşıya kaldığı en büyük güvenlik sorunu olarak tanımladı.

FİLİSTİNLİLER’E DESTEK

Dünyadaki başka hiçbir çatışmanın, insanlar savaş alanından uzak bile olsalar bu kadar sembolik ve duygusal yönler içermediğini belirten Annan, “Filistinliler işgal altında yaşadıkça, birçok şeyden yoksun bırakıldıkça, her gün aşağılandıkça ve İsrailliler de otobüslerde veya düğün salonlarında bombalar tarafından parçalandıkça, duygular da heryerde ateşli olacak” dedi.

BM Genel Sekreteri Annan, BM Güvenlik Konseyi, yaklaşık 60 yıllık bu soruna, iki tarafı kararlarını kabul etmeye ve uygulamaya razı ederek çözüm bulamazsa, bunun BM’ye duyulan saygının azalmasına ve yansızlığının sorgulanmasına neden olacağı uyarısında bulundu.

Annan’ın yarın BM Genel Merkezi’nde Ortadoğu Dörtlüsü’nü (Quartet) oluşturan ABD, BM, Rusya ve AB’nin katılımıyla yapılacak toplantıya katılması bekleniyor. Dörtlü, toplantıda, 2003’te ölü doğan uluslararası barış planını ele alacak.

BM Genel Sekreteri’nin ayrıca Perşembe günü, Arap Birliği’nin Ortadoğu’da barış sürecinin harekete geçirilmesi amacıyla bulunduğu talep üzerine, Güvenlik Konseyi’nde bakanlar düzeyinde yapılacak toplantıya da katılması bekleniyor.

İLGİLİ HABER:
Annan: Anti personel mayın ahlaksızlık
Annan, yine iyi polis rolünde…

1137030cookie-checkAnnan giderayak günah çıkarıyor…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.