Annan’dan liderlere birlik çağrısı

Annan, Cuma günü zirvenin sonunda benimsenecek belgenin, iyi bir başlangıç olduğunu belirtirken, zorlu ve çözümlenmeyen konularda acil eylem çağrısı yaptı.

Bu süreçte farklılıklar ne olursa olsun birlikte ayakta kalmaları ya da düşmeleri gerektiğini ifade eden Annan, barış, bir ülkenin yapılanması, demokratikleşme ya da doğal ve insani felaketlere karşılık verme yönündeki her mücadelede, içlerinde en güçlü olanların bile tek başına başarılı olamadığının görüldüğünü söyledi.

Annan, BM üyelerinin, örgütün 60. yılında ihtiyaç duyduğu derinlemesine reforma ulaşmada başarısız olduğunu da ifade ederek, ”Birbirimize ve BM halklarına karşı dürüst olalım. Henüz benim ve birçok kişinin inandığı geniş içerikli ve temel reformu elde etmedik” dedi. 

ABD Başkanı George Bush da zirvede yaptığı konuşmada, terörizmle mücadeleyi kazanmak için tek başına savaşın yeterli olmayacağını ve dünya liderlerinin baskı altındakinin silahlanmasına neden olan şartların üstesinden gelmesi gerektiğini kaydetti.

Bu arada BM Güvenlik Konseyi, zirvenin ilk gününde terörizmi kışkırtmanın önlenmesi ve özellikle Afrika’da olmak üzere çatışmanın önlenmesine ilişkin iki karar tasarısını onayladı.

1114250cookie-checkAnnan’dan liderlere birlik çağrısı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.