‘Asker göndermeyelim demek tutarsızlık’

Erdoğan, İslam Konferansı Örgütü Gençlik Forumu Genel Merkezi’nin açılışı dolayısıyla Dolmabahçe Sarayı’nda verilen akşam yemeğinde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin de bulunduğu bölgede bölgede özellikle son dönemde acı tecrübeler yaşandığını, daha fazla masum insanın ölmemesi için barışın kalıcı hale getirilmesi gerektiğini belirtti.


Erdoğan, ”Şu anda Türkiye olarak biz bunun üzerinde duruyoruz. Türkiye, Lübnan’a asker göndermeli midir, göndermemeli midir. Bir taraftan çocuklar, anneler, kadınlar, yaşlılar ölürken, öldürülürken ağlayacaksın. ‘Niye bu işte birşeyler yapmıyoruz’ diye çırpınacaksın. Ama buraya yönelik adım atma noktasında bir gayret gösterdiğin anda, ‘Sakın ha, oraya asker göndermeleyim. Bizim burada torunlarımız var’ diyeceksin. İşte bu tutarsızlıktır” dedi.


Türkiye’nin uluslararası camianın üyesi olarak üzerine düşen tarihi sorumluluk olduğunu unutamayacağını söyleyen Erdoğan, ”Biz barışın tesisi değil, mevcut bir barışın korunması için böyle bir adımın atılması gereğini bir kenara koyamayız. Özellikle İKÖ üyelerine bu çağrıyı buradan yapmak istiyoruz. Burada eğer 22 AB üyesi katılıyorsa, en az o kadar İKÖ üyesi ülke de orada yer almalıdır” diye konuştu.


Erdoğan, Lübnan’a asker gönderme konusunda çok farklı yaklaşımların bulunduğuna dikkati çekerek, ”(Efendim orada gidip savaş mı yapacağız.) Bunu bizim önümüze kimse getirmesin. Eğer bu önyargılarla hareket ederseniz, zaten barışı koruyamazsınız” değerlendirmesinde bulundu.


“BÖLGENİN TÜRKİYE’YE İHTİYACI VAR”


TBMM Başkanı Bülent Arınç da Türkiye’nin, hiçbir mezhep ya da din ayırımı yapmadan, saldırıya uğramış tüm insanlık için ağlayan ve tavır koyabilen bir ülke olduğunu belirtti.


Arınç, ”Bölgenin Türkiye’ye ihtiyacı vardır ve Türkiye, bütün kompleks ve tutuculuğundan kurtulup bölgede daha aktif rol oynamalıdır. Lider ülke olmanın zamanı ve zemini uygundur ve bu fırsat kaçırılmamalıdır” dedi.


 

1033200cookie-check‘Asker göndermeyelim demek tutarsızlık’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.