Atatürk 125 yaşında…

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in himayesinde gerçekleştirilen ”Doğumunun 125. Yılında Mustafa Kemal Atatürk Uluslararası Sempozyumu”, Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu’nda başladı.


Sempozyumda konuşan Sezer ”Savaşımıyla yazgımızı ve tarihin akışını değiştiren Atatürk, yalnızca eserleriyle değil, düşünce sistemi ve yüksek öngörüleriyle de insanlığın yetiştirdiği büyük kişilikler arasındaki unutulmaz yerini almıştır” dedi.


Cumhurbaşkanı Sezer, sempozyum açılışında yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk Uluslararası Sempozyumu’nun, Yüce Önder’in doğumunun 125. yılı etkinliklerinin önemli bir bölümünü oluşturduğunu, kutlama etkinliklerinin, belirli bir program çerçevesinde, tüm kurum ve kuruluşların katkısı ve yurttaşların katılımı ile coşku içinde, büyük bir özenle sürdürüleceğini kaydetti. Cumhurbaşkanı Sezer, şöyle konuştu:


“Büyük Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına uzanan sürecin de başlangıcı olan 19 Mayıs’ı doğum günü kabul etmiştir. 19 Mayıs bu yönüyle Atatürk’ün ulusuyla özdeşleşmesini en güzel biçimde yansıtan bir gün olarak belleklere kazınmıştır.


Ulusumuz, doğumunun 125. yılında tarihe ve insanlığa mal olmuş, eylemleri ve söylemleriyle dünyada hayranlık uyandırmış, tüm yönleriyle örnek alınan bir önderi yetiştirmenin övüncünü de yaşamaktadır.


Atatürk’ün yalnızca çağının kahramanı olarak anılmadığını ifade eden Sezer, Yüce Önder’in büyüklüğünün, öngörülerindeki haklılığının geçen zaman içinde yaşanan gelişmelerle daha iyi anlaşıldığını söyledi.”

1030250cookie-checkAtatürk 125 yaşında…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.