Avro referandumu yapılacak…

Çiçeği burnundaki Cumhurbaşkanı Kaczynski, yabancı gazetecilere yaptığı açıklamada, Polonya’nın avroyu para birimi olarak kabul etmeden önce referandum yapılacağını söyledi.

Bu açıklamasıyla muhafazakar Hak ve Adalet Partisi’nin bu konudaki tutumunu teyit eden Kaczynski, ”Avrupa’daki dostlarımız çabuk davranmamız için bizi cesaretlendirmiyor. Kesinlikle referandum olacak. Kendi para biriminden vazgeçmek, kendi egemenliğinin çok ciddi sınırlamasıdır” dedi.

Yeni Devlet Başkanı, referandumun, 5 yıl sürecek görev süresinin ikinci yarısında ya da sonuna doğru yapılabileceğini sözlerine ekledi.

AB’NİN KAYGILARI

Polonya’daki yeni iktidarın getireceği olası sıkıntıları ve AB’ye yansımasını da Almanya’dan Berliner gazetesi şöyle öngörülmüştü:

‘Polonya’da genel seçimlerde solun yenilgisiyle sonuçlanması ülkede sosyal gerginlikleri ve milliyetçiliği artıracak. Gerginlikler kaçınılmaz, çünkü başa geçecek sağ hükümetin yapacağı reformlardan zarar gören kitleler, grevlere ya da büyük gösterilere yönelecektir. Bu arada, AB ve Almanya, Polonya’nın sol hükümetinin yenilgisiyle, önemli bir ortağını yitirmiş olacak.”

FOTOĞRAF: Cumhurbaşkanı Lech Kaczynski

1116860cookie-checkAvro referandumu yapılacak…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.